Com esteu?
Nosaltres avui avui hem provat cosetes noves, com sempre!
He anat a comprar un munt de motlles nous que aprofitarem per anar utilitzant aquests dies amb els pastissets, pans de pessic, coques, i d'aquí poc, provarem de fer galetes, que se'm resisteixen, i hem d'aconseguir fer-les d'alguna manera o altre. Veurem si ho aconseguim!
Però avui hem fer una coseta molt i molt bona!!! Tot i que estem tan tips que l'hem portat a altres catadors perquè ens donin la seva sàbia opinió.
Avui, GATÓ D'AMETLLES
Ingredients:
- 200g d'ametlles triturades (jo he aprofitat vàries que tenia, de crocant (hi donen un toc taaaaan bo!), ametlles ja triturades, i altres ametlles senceres dolçes, que he aprofitat per triturar-ho tot junt i així també es barrejava).
- 200g de sucre (o una mica menys, jo n'he utilitzat 150g perquè tenia les ametlles de crocant que porten sucre, i hagués estat massa dolç).
- 6 ous
- 1 pell de llimona ratllada (jo no n'hi he posat)
- 1/2 cullerada de canyella en pols (jo he utilitzat vainilla, perquè no tenia canyella en pols).
- Mantega
- Sucre glass (per sobre).
Preparació:
1. Muntar les clares a punt de neu.
2. Barrejar els rovells amb el sucre fins a obtenir una textura cremosa i afegir la ralladura de llimona (en el cas de que la utilitzeu), les ametlles triturades i la canyella (o vainilla).
3. Incorporar les clares muntades i barrejar-ho amb moviments envolvents.
4. Engrassar amb la mantega el motlle que haguem triat per fer el gató i avoquem en el seu interior la barreja que haurem preparat.
5. Posar-ho al forn durant uns 30-40 minuts a 170ºC (la punxem amb un pal de fusta o escuradents, si surt sec és que ja està a punt, si surt humit és que l'hem de deixar una estoneta més). Jo n'he tingut suficient amb 30 minuts, però això va segons el forn.
6. Ho deixem refredar i ho desenmotllem.
7. Ho podem servir amb una mica de sucre glass per sobre (jo hi he posat una mica d'ametlles laminades i maduixes laminades també). Ha quedat preciós i boníssim!
Com sempre, us deixo les imatges per donar-hi un cop d'ull!
I perquè veieu el que passa quan et deixes de posar mantega al motlle.... Ha sortit un fracàs, però que hem pogut arreglar tirant-hi crema de xocolata per sobre, ara encara està més bo!
I bé, per avui ho deixem aquí!
Per demà, més!
No deixeu de dir-hi la vostra, és important per mi saber la vostra opinió!
I mentres, No deixeu de posar gust a la vida!