dijous, 30 de gener del 2014

Gató d'ametlles


Hola!!!

Com esteu?
Nosaltres avui avui hem provat cosetes noves, com sempre!
He anat a comprar un munt de motlles nous que aprofitarem per anar utilitzant aquests dies amb els pastissets, pans de pessic, coques, i d'aquí poc, provarem de fer galetes, que se'm resisteixen, i hem d'aconseguir fer-les d'alguna manera o altre. Veurem si ho aconseguim!
Però avui hem fer una coseta molt i molt bona!!! Tot i que estem tan tips que l'hem portat a altres catadors perquè ens donin la seva sàbia opinió.

Avui, GATÓ D'AMETLLES

Ingredients:

- 200g d'ametlles triturades (jo he aprofitat vàries que tenia, de crocant (hi donen un toc taaaaan bo!), ametlles ja triturades, i altres ametlles senceres dolçes, que he aprofitat per triturar-ho tot junt i així també es barrejava).
- 200g de sucre (o una mica menys, jo n'he utilitzat 150g perquè tenia les ametlles de crocant que porten sucre, i hagués estat massa dolç).
- 6 ous
- 1 pell de llimona ratllada (jo no n'hi he posat)
- 1/2 cullerada de canyella en pols (jo he utilitzat vainilla, perquè no tenia canyella en pols).
- Mantega
- Sucre glass (per sobre).

Preparació:

1. Muntar les clares a punt de neu.
2. Barrejar els rovells amb el sucre fins a obtenir una textura cremosa i afegir la ralladura de llimona (en el cas de que la utilitzeu), les ametlles triturades i la canyella (o vainilla).
3. Incorporar les clares muntades i barrejar-ho amb moviments envolvents.
4. Engrassar amb la mantega el motlle que haguem triat per fer el gató i avoquem en el seu interior la barreja que haurem preparat.
5. Posar-ho al forn durant uns 30-40 minuts a 170ºC (la punxem amb un pal de fusta o escuradents, si surt sec és que ja està a punt, si surt humit és que l'hem de deixar una estoneta més). Jo n'he tingut suficient amb 30 minuts, però això va segons el forn.
6. Ho deixem refredar i ho desenmotllem.
7. Ho podem servir amb una mica de sucre glass per sobre (jo hi he posat una mica d'ametlles laminades i maduixes laminades també). Ha quedat preciós i boníssim!

Com sempre, us deixo les imatges per donar-hi un cop d'ull!




I perquè veieu el que passa quan et deixes de posar mantega al motlle.... Ha sortit un fracàs, però que hem pogut arreglar tirant-hi crema de xocolata per sobre, ara encara està més bo!


I bé, per avui ho deixem aquí!
Per demà, més!

No deixeu de dir-hi la vostra, és important per mi saber la vostra opinió!
I mentres, No deixeu de posar gust a la vida!

dimecres, 29 de gener del 2014

Cargoles de llimona amb calamars


Holaaaa!!

Com esteu? Bé, avui el post no anirà de cosetes dolces sinó que variarem una mica, i posarem pasta.
A nosaltres ens agraden tots els tipus de pasta, i com més va, més ens adaptem a provar coses noves i salsses noves. Ens estem engrescant.
Fa un temps, vaig descobrir un blog que era molt interessant no si n'heu sentit a parlar, és: http://www.lapastaperalscatalans.cat/ de l'Antonella, i la veritat és que cada vegada ens engresquem més a provar coses noves. I fa un temps varem veure que hi havia un autor de pasta en Sandro Desii i curiosament ens van regalar un paquetet de pasta d'aquest magnífic autor, unes cargoles de llimona. Mare meva! Quan vem veure això ens vàrem posar les mans al cap! Com es cuina això? Perquè siguem sincers, ja que et regalen una pasta (que no és precisament barateta...), bona i d'autor, almenys no cometre el sacrilegi de cuinar-la malament.
Una petita mostra de les pastes que podem trobar a les botigues: 

Després d'informar-me per diferents llocs de com cuinar aquesta pasta i quina recepta utilitzar, ens hem decidit per fer-ne una de senzilleta però que el resultat va ser espectacular!
Doncs bé, aquí va la nostra recepta de:

CARGOLES DE LLIMONA AMB CALAMARS I CEBA DOLÇA

Ingredients:
- 1 ceba
- 2 culleradetes de sucre
- 2 grapadets d'anelles de calamar (depen del que mengi cada persona se'n agafa mes o menys)
- 80g de pasta per persona (aproximadament, va segons la quantitat que mengem cada u)




Preparació:

1. Posem una olla amb aigua a escalfar, tenint en compte que per cada 100g de pasta hi ha d'haver 1litre d'aigua. No és necessari posar oli a l'aigua, ja que si fem cas de les indicacions amb el litre d'aigua, la pasta en té suficient per no quedar-se enganxada entre ella.
2. Posem una paella a escalfar amb un rajolinet d'oli.
3. Mentre la paella s'escalfa, aprofitem per pelar la ceba i rallar-la o si us agrada trobar els trossets de ceba, la tallem fineta.
4. Afegim la ceba a la paella i la sofregim, deixem que es vagi fent, tenint cura d'anar-la remenant perquè no s'ens cremi.
5. Quan veiem que la ceba està dauradeta i afegim el sucre, i les anelles de calamars, que en 10 minutets estaran fetes. ho anem barrejant bé perquè no es cremi i deixem el foc a mínima potència perquè es mantingui en calor.
6. Anem donant un cop d'ull a l'aigua de l'olla, i quan estigui a punt d'arrencar el bull i posem un pessic de sal. I finalment quan bulli posem la pasta.
7. Hem de procurar seguir el peu de la lletra les indicacions del fabricant de la pasta (no es solen equivocar...!)
8. Un cop tenim la pasta feta, l'escorrem i l'afegim a la paella amb la ceba i els calamars perquè acabin d'agafar el gustet que li falta.
9. La pasta ja està llesta i la podem servir!




Bé, doncs, espero que en gaudiu tan com nosaltres ho hem fet!!
La veritat és que ens ha sorprès el resultat de l'invent que hem fet. Evidentment el paquet porta un parell més d'indicacions i receptes que també es poden fer, però, de la manera que som sempre volem fer les coses d'una altra manera i la veritat és que no ens podem queixar gens ni mica, el resultat, és sorprenen!!!

Doncs bé, aquí us deixo amb aquest platàs!!!
Bon di i bon profit!!!
i sobretot, 

NO DEIXEU DE POSAR GUST A LA VIDA!!!

dimarts, 28 de gener del 2014

Muffins de xocolates


Hola!!!

Bé, ja tornem a ser aquí.
Avui amb una reflexió, la coca d'ahir no era del tot bona, em vaig passar amb la ralladura de taronja, i això va fer que estigués molt i molt àcida. Molt bona, però amb aquest petit detall l'haurem d'arreglar per properes vegades.
Avui he aprofitat per fer moltes cosetes que ja aniré posant, no es tracta de fer-ho tot amb un dia!, sinó quedarem empatxats!

Doncs bé, avui he fet uns muffins de xocolata blanca i xocolata amb llet, no estava previst fer-ho d'aquesta manera, però com que a nosaltres ens agrada més la xocolata blanca que la negra hem decidit fer-ho així i el resultat ha estat més que fantàstic! SÓN DELICIOSES!!
I aquí us deixo la recepta:

MUFFINS DE XOCOLATA

Ingredients:

- 230g de farina
- 50g de cacau sense sucre (si és cola-cao o nesquik també és vàlid)
- 2 iogurts grecs
- 150g de sucre
- 80g oli de girasol (jo he utilitzat oli d'oliva i està boníssim!!!)
- 2 ous
- 1 sobre de llevadura
- 4 cullerades de llet
- Gotes de xocolata (blanca, amb llet o negre)

Preparació:

1. Preescalfar el forn a 180ºC. 
2. Barrejar en un bol la farina, la llevadura, el sucre, i el cacau i reservar-ho.
3. En un altre bol, posar els ous, la llet, els iogurts i l'oli. Ho removem amb les varilles durant un minutet aproximadament.
4. Incorporem la barreja seca que havíem reservat i ho removem tot fins que quedi ben integrat.
5. Afegim les gotes de xocolata.
6. Posem els motlles de paper o silicona per magdalenes a l'interior de flameres dures. Com que la massa és espessa, haurem d'omplir les flameres gairabé fins a dalt amb l'ajuda d'una cullera.
7. Posar algunes gotes de xocolata per sobre de les magdalenes i posar-ho al forn durant uns 25 minuts.

Com sempre us deixxo les fotografies que hem fet perquè veieu la bona pinta que fan i perquè s'us faci la boca aigua!



Bé, per fora són així de fantàstiques, i perquè us feu una idea de l'esponjositat d'aquesta, la següent fotografia amb la queixalada per tal de que ho veieu perfecte!



Bé doncs, fins aquí els muffins d'avui, demà deixarem de banda la xocolata i tots els detallets dolços que hi ha, evidentment també serà per llepar-se'n els dits! Ja ho veureu!

I, NO DEIXEU DE POSAR GUST A LA VIDA!!!

dilluns, 27 de gener del 2014

Pa de pessic de roses

Hola!

Feia molts dies que no tenia temps de publicar res, i com que estic de vacances puc aprofitar per fer coses delicioses!Ç
Per aquests dies tinc uns llibres plens de coses delicioses, i parofitarem per fer tantes cosetes com poguem, i així les vacances encara passaran molt millor amb coses dolçetes i bones!
Avui m'he engrescat a fer un pa de pessic molt senzillet, però com que tenia poc temps ha quedat arreglat.

Mireu, avui fem:

PA DE PESSIC DE ROSES

Ingredients:

- 3 ous
- 1 iogurt natural (jo he utilitzat un iogurt grec i queda igualment fantàstic!)
- 1 iogurt de maduixa
- 15g de maicena
- 50g de sucre
- 3 culleradetes d'aigua de roses
- 1 taronja ( la pell rallada)
- Un pessic de sal
- Sucre glass

Preparació:

1. Preescalfem el forn a 180ºC.  Enfarinar un motlle petiet.
2. Separem les clares dels rovells i les batem a punt de neu amb una mica de sal.
3. Barregem molt bé tots els ingredients i suaument afegim les clares montades.
4. Omplim el motlles i ho posem al forn uns 25-30 minuts, aproximadament.
5. Ho deixem refredar i ho traiem del motlle. Seguidament i espolvorem sucre glass per sobre.

Com sempre, us deixo les imatges.



Espero que tingueu temps de fer-l'ho i poguue provar aquest dolç tan "requetebó!"
Fins demà!

I NO DEIXEU DE POSAR GUST A LA VIDA!

diumenge, 12 de gener del 2014

Coca de quart


Hola!


Ja torno a estar aquí, i avui amb una recepta fantàstica que he tret d'un cuiner novell que m'encanta! És d'en Fabián (Masterchef), un noi molt jovenet de Mallorca, que ens va deixar a tots encantats!
El llibre us el recomano moltíssim!




Bé, doncs, som-hi amb la recepta fantàstica d'aquest noiet, la coca com diu ben bé el títol es diu COCA DE QUART, i està més que boníssima i amb una pinta esplèndida!, ho podreu comprovar amb les fotos! 
Som-hi!

Ingredients:

- 6 ous
- 200g sucre
- 150g farina (amb força!)
- Un pessic de sal
- Sucre glass

Preparació:

1. Introduir el sucre en una batedora o trituradora, o utilitzar directament el sucre glass. Reservar.
2. Separar les clares dels rovells. 
3. Posar els rovells en un bol, remoure-ho i, poc a poc, anem afegint el sucre. Quan obtinguem una crema, i afegim la farina (tamissada) i ho barregem molt bé, assegurant-nos que no quedi cap grumoll.
4. Montar les clares a punt de neu amb un pessic de sal. Afegir a la massa anterior i remenar bé amb moviment envolvents per tal que la clara no es "desmonti".
5. Preescalfar el forn a 220ºC. Engressar un motlle (de 6-7cm d'altura) i avocar-hi la massa.
6. Baixar la temperatura del forn a 180ºC i cuinar-ho durant uns 45m aproximadament, tot dependrà del forn que tinguem.
7. Un cop el treiem del motlles i afeim el sucre glass perquè ens quedi bonic.

Us deixo les imatges perquè us en feu una lleugera idea de com queda.



Espero que pogueu gaudir tan com he gaudit jo fent-la i que estigui tan bona com la meva!

I per últim!, com dirien a Masterchef... 

POSA-LI SABOR A LA VIDA!

dijous, 9 de gener del 2014

Per començar... MAGDALENES!!

Hola!

Avui és el primer dia que començo aquesta nova aventura i per no començar massa engrescats, crec que una recepta que faig molt sovint és perfecte per estrenar aquest nou blog de cuina.
És una recepta senzilla però que alhora em va costar moltíssim aconseguir-ho, i això que no té cap secret!.

Aquí us deixo la meva recepta de Magdalenes boníssimes!!!

Ingredients:

- 125g de mantega
- 225g de sucre
- 2 ous
- 270g de farina
- 2 cullaradetes de llevadura química
- 1 cullaradeta de sucre avainillat
- 125ml de llet

Preparació:

1. Barregem la mantega prèviament fosa amb el sucre i el sucre avainillat amb l'ajuda d'unes barilles.
Afegim els ous un a un i seguim batent enèrgicament.
Una vegada incorporats afegim la farina i la llevadura tamissades. la llet i removem de nou fins que tenim una barreja homogèia.

2. Posem la massa en els motlles per magdalenes i les coem al forn, que prèviament haurem preescalfat a 180ºC, durant 18-20 minuts.
Retirem les magdalenes del forn i les deixem reposar.






BON PROFIT!!!

Espero que us agradi, i no deixeu de comentar!!! Fins  la pròxima!