dijous, 27 de febrer del 2014

Dijous Llarder


Avui és Dijous Llarder! I com molt bé diu la cançó, botifarra menjaré!!

I sí que n'hem menjat! I que bones que estan!
Evidentment també és el dia dels llardons, de la coca de pinyons, però sobretot la botifarra i de tots els estils i gustos! Que bones!
Bé, avui no us deixaré cap recepta, només una mostra d'unes botifarres molt bones que podem trobar a moltes de les botigues, però aquestes, són d'una botiga de Vic que realment ho fan tot molt bo, a nosaltres ens agrada molt.
Per si algú li vingués de gust peruqè les fotos són fantàstiques i les pintes encara millors, la xarcuteria es diu "Can Solà". Us deixo l'enllaç per si hi voleu donar un cop d'ull.


I les fantàstiques imatges, tot seguit!






A part d'aquestes també podem trobar:
  • Botifarra d'ou
  • Botifarra negre
  • Botifarra blanca
  • Botifarra normal

Bé doncs, casi arribo tard en fer l'entrada! I amb les fotos que tenia, no ens ho podiem permetre!!
En fi, espero que no patiu massa veient aquestes fotos de les fantàstiques botifarres i que si mai teniu l'ocasió, no deixeu d'anar i comprar-hi!

I perquè veieu com de bonica i plena n'estava la Plaça Major de Vic, us deixo una bonica imatge!!


Doncs fins aquí la meva explicació d'avui!
Espero que acabeu de passar un bon Dijous Llarder i que menjeu molt!!!
No deixeu de dir-hi la vostra, com sempre!!!

Us deixo la cançó, per si us bé de gust cantar-la!



dilluns, 24 de febrer del 2014

Brownie de 3 xocolates amb anous


Quin bon dia! I quin gran dilema!!!

Avui, he fet tres cosetes que volia compartir amb vosaltres i no sabia què ensenyar-vos. Al final, veieu que m'he decidit pel brownie, he pensat que els dilluns costen una micona i a vegades l'únic que falta és afegir-hi alguna coseta dolça i llavors el dia es veu millor. M'equivoco??

Avui, realment aquest brownie és ben bé un experiment, he anat barrejant coses com m'ha donat la gana, primer triava la quantitat que n'hi volia tirar i llavors bé, anava mirant com sortia i si hi faltava alguna coseta l'afegia, i escolta! ens ha quedat més que bé! Ens encanta! L'he fet petitó perquè si no quedava massa bé no haguessim de fer un esforç, i ara casi que me'n penedeixo d'haver-l'ho fet tan xic!

Anem per la recepta? O el que aproximadament és la recepta!

BROWNIE DE 3 XOCOLATES AMB ANOUS

Ingredients:

- 120g de xocolata blanca per fondre (no l'havia vist mai i la vaig descobrir al mercadona)
- 90g de xocolata amb llet
- 65g de mantega
- 25g de cacau en pols (cacau negre, o jo he utilitzat cola-cao que fa el mateix fet! )
- 2 ous
- 70g de farina
- 10 anous
- 15g sucre

I bé, també hi hauria d'haver sucre, però l'he provat i evidentment la xocolata blanca ja és molt dolça per si soleta, per tant he canviat la mida molt, perquè aproximadament per els brownies es fan servir uns 150-200 de sucre, però és que sinó hagués estat molt empalagós!

Preparació:

1. Preescalfar el forn a 180ºC.
2. Escalfar un cassó a foc lent i fondre la xocolata blanca, la xocolata amb llet i els 65g de mantega, tenint en compte que ho hem d'anar removent perquè sinó se'ns cremaria. Ho retirem del foc.
3. En un bol, hi tirem la farina, el sucre i el cacau en pols i ho barregem, hi afegim els ous i ho tornem a batre molt bé.
4. Seguidament afegim la xocolata i la mantega fosa a la barreja de la farina, ho barregem procurant no quedin grumolls i afegim les anous trossejades petites.
5. Aboquem la massa a un motlle que haurem engrassat de mantega o oli i una mica de farina per evitar que se'n enganxi.
6. Ho posem al forn durant uns 20-25 minuts aproximadament fins que a dalt hi hagi una lleugera crosta a la superfície, aquest serà el millor moment per treure-la.
7. Deixem refredar el brownie i el treiem del motlle.

Com sempre, us deixo les imatges responents.
Avui he de dir, que amb la feina que he tingut no he pensat gens ni mica en la presentació i està un xic sossino, i les imatges no fan justícia al brownie. Però el cas és, penjaria jo alguna cosa dolenta? Tots sabem que no! 
Així que espero que us animeu a provar-lo!


 

I avui com que estem tan dolçets, us deixo un poema que he trobat de la xocolata que m'ha fet molta gràcia, i he pensat que l'havia de compartir!

LA XOCOLATA


La blanca,

       dolça i daurada,

la de gust fort i amargant

       i l'altra d'ametlla i crocant.

La que està tota farcida,

       com un tresor amagat,

de trufat dolç i torrat.

Quin problema, valga'm Déu!,

si he de triar-ne una.

Val més menjar-me-les totes

       sense deixar-ne una engruna!

Fins aviat!!!

I no deixeu de posar gust a la vida!!!

diumenge, 23 de febrer del 2014

Galetes de pasta de full i maduixa


Holaaaaaa!!!

Avui us porto una recepta que vaig fer fa uns dies, no és gens complicada, sinó tot el contrari, és d'aquelles que podem fer quan tenim algu a casa, i no tenim res i volem quedar bé, a tots ens passa, però abans de que ho provin els altres, és important que ho fem primer!

Aquestes galetetes de pasta de full van quedar molt bé, una mica sossines però molt bones, tot i que vaig tenir alguns despistes, però és que les presses no són bones per ningú! Quantes vegades ens han dit que no cuinem amb pressa??? Doncs jo segueixo sense aprendre'n!

Doncs bé, la recepta, anem per feina!

GALETES DE PASTA DE FULL I MADUIXA

Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full
- 10 maduixes
- 2 cullaradetes de sucre
- 1 rovell d'ou

Preparació:

1. Obrim el paquet de pasta de full i estenem la làmina perquè reposi fora del plàstic.
2. Agafem un cassó i engegem el foc, tirem les maduixes i les dues cullerades de sucre (no és necessari que el cassó estigui calent!)
3. Anem barrejant les maduixes perquè  es vagin tornant com una mermelada, llavors dependrà de nosaltres de si ens agraden les maduixes més senceres o més triturades.


4. Ara si, preescalfem el forn a 180ºC.
5. Agafem la làmina de pasta de full i comencem a marcar i tallar les galetes, les podem fer rodones, o de qualsevol manera, jo les he fet rodones, perquè les flameres m'anaven perfectes per la mida que les volia, així que m'ha anat més que bé. 
Hem de tenir en compte que cada galeta haurà de tenir dues peces, la de sota que és de suport i la de sobre per tapar-ho.


6. Un cop ja tenim totes les galetes marcades, agafem un motlle d'aquest que utilitzem per fer galetes amb forma i anem marcant la part de dalt de la galeta, deixant-hi un foradet el mig. 
Per tant, si volem tenir 6 galetes, haurem de tenir 12 làminetes marcades i tallades, i només 6 de foradades amb el motlle!
7. Val! Un cop tenim totes les laminetes fetes i tallades, afegim la mermelada de maduixa amb una cullareta, procurant que n'hi hagi força (ho dic, perquè jo aparentment n'hi vaig posar molt, però vaig descobrir que encara era poc, perquè han quedat sossines!), i un cop ja tenim la lamineta plena, agafem una maduixa i la tallem a làmines, i en posem una per sobre la mermelada, de tal maenra que quan anem a tapar amb la lamineta ens quedi el foradet amb la làmina de la maduixa i així quedi bonic (jo em vaig saltar aquest pas, punyetera pressa d'acabar les coses!), agafem la lamineta foradada i ho tapem.
8. Amb una forquilla, anem segellant totes les galetes perquè no s'escapi la mermelada. És important no saltar-se aquest pas!!


9. Un cop ho tenim tot segellat, agafem el rovell d'ou i el batem. Seguidament, afafem un pinzell de cuina i l'anem sucant a l'ou i pintant cada galeta. Això farà que les galetes ens quedin brillants i més saboroses. I com és evident, també em vaig deixar aquest!
10. Les portem a la plata de forn, amb un paper apta per al forn, i les hi deixem uns 25 minuts aproximadament, serà diferent segons el forn que tenim, però quan es vegin que comencen a daurar-se, ja les podem treure!


I és que són tan bones!, ara això si!, hem de procurar tenir-les tapades, perquè la pasta de full s'estova molt i molt ràpid!
I bé, podeu veure què n'he fet jo de la pasta que em sobrava dels foradets, n'he fet galetes amb xocolata a dins, que van marxar igual o més ràpid!

Bé doncs, fins aquí la recepteta d'avui, senzilla però boníssima!!!
Espero que us agradi tan com a mi!

Doneu-li gust a la vida!

dimarts, 18 de febrer del 2014

Wok japonès


Avui, us porto una cosa deliciosa! Molt deliciosa!
La primera vegada que la vàrem provar va ser a un restaurant de vacances, i des d'aquell dia ens en hem fet molt fans, sempre provem coses noves tot i que últimament ens hem estancat a la mateixa manera de fer-ho.
Senzilla i ràpida perquè no tenim temps!

Així que som-hi! Anem al gra!

WOK AMB VERDURES I CARN

Ingredients: 

- 100g de pasta d'arròs
- 1 pebrot vermell o verd
- 1 pastanaga
- 1/2 carbassó
- 1 pit de pollastre tallat de la manera que més ens agradi
- 3 tallets de carn magra
- Salsa de soja
- Espècies, jo utilitzo curry, sal, orenga i pebre negre

Preparació:

1. Posem una olla amb aigua a escalfar, sense oli i sense sal.
Posem a escalfar la paella (wok) amb un rajolí d'oli, mentres preparem totes les verduretes, el carbassó, el pebre i la pastanaga.


2. Mentre es "poxen" les verduretes tallem la carn per tal de guanyar temps.


3. Afegim la carn al wok perquè es vagi fent. Afegim les espècies, el curry, orenga, sal i pebre.


4. Quan bulli l'aigua de l'olla tirem la pasta d'arròs, i treiem l'olla del foc, ja que amb l'ebullició de l'aigua n'hi haurà suficient perquè la pasta es faci. Un cop feta, l'escorrem i l'avoquem juntament amb les verduretes i la carn.



5.  Si volem podem afegir-hi salsa de soja


I fins aquí el nostre fantàstic dinar d'avui!
Espero que us agradi tant com a nosaltres,

No deixeu de dir-hi la vostra!!!
Una abraçada!!! i BON PROFIT!!!

dimarts, 11 de febrer del 2014

Bundt Cake


Quina emocióóóóóó!!!

Ahir fent el tafaner per internet, he trobat unes receptes, aaaaaai que bones que són!!!!
La pàgina és molt interessant, i la veritat és que tots fan tan bona pinta, us deixo la web que el vaig trobar per si hi voleu donar un cop d'ull, us encantarà, ho sé!

Què és un BUNDT?

Un Bundt cake és una coca que s'enforna en un motlle Bundt, donant-li forma a una forma especial de timbre. La forma està inspirada en un pastís de fruites tradicional europea coneguda com Gugelhupf, però pastissos Bundt no s'associa generalment amb una sola recepta.  
Perquè veieu els quin tipu de motlle es fan els bundts, us deixo una imatge:

En fi, jo l'he provat i mare meva! ja ho veureu a les imatges, és de "baba segura!!"
La recepta que fem avui, és del llibre de Martha Stewart, i és una recepta que s'està fent molt, i espero que ho proveu!, Jo m'he animat!

Bé, doncs som-hi!!!

BUNDT CAKE DE XOCOLATA

Ingredients:

- 200g de mantega
- 330g de farina
- 115g de cacau
- Un sobre de llevat
- 125g de llet
- 125g iogurt
- 360g de sucre
- 4 ous
- Vainilla

Preparació:

1. Preescalfem el forn a 180ºC
2. Preparem el motlle, hi posem mantega o oli i ho ben escampem.
3. Barregem la farina, el cacau i el llevat perquè quedi tot ben homogeni.
4. Seguidament barregem el iogurt i la llet.
5. Batem la mantega i el sucre que estarà a temperatura ambient fins que quedi una crema suau, i anem afegint els ous d'un a un. Afegim una mica de vainilla en pols.
6. Afegim les altres barrejes alternant-les, començant i acabant per la barreja de farina i cacau.
7. Agafem la massa i l'anem afegint a el bol, procurant que no quedin forats, ja que sinó quedarien bombolles d'aire.
8. Ho posem al forn durant uns 45-50 minuts.
9. Ho deixem en repòs dins el motlles durant uns 10 minuts aproximadament.
10. Ho desmotllem sobre una reixa.



Perquè veieu com d'esponjós és, us deixo una mostra del tall que seguidament ha anat a parar a la meva boca!


Bé doncs, fins aquí el post d'avui!!
Espero que us agradi, i que no deixeu de dir-hi la vostra!!

Som-hi doncs!!!

dilluns, 10 de febrer del 2014

Quiche de carbassó


 Hola, hola!!!

Després de l'exitós pa que vàrem fer, hem decidit penjar-vos aquesta magnífica recepta que hem fet avui, i com molt bé diu el títol, ens hem llepat els dits!
I és que avui hem fet una Quiche de carbassó amb bacó i ceba fregida!
Però abans d'això, he de dir que quan he anat avui a comprar carbassons m'he trobat amb que n'hi ha de petits i rodonets! Quina gràcia! L'altre dia ja vaig descobrir els carbassons blancs i em vaig emportar una sorpresa molt gratificant, imagineu-vos avui quan he trobat el rodonet! He llegit sobre tots tres carbassons i són igual de bons, per tant us deixo una fotos per si no l'heu vist, us farà gràcia!, o això espero!


Carbassó rodó de nissa

Bé, doncs avui QUICHE DE CARBASSÓ I BACÓ AMB CEBA CARAMELITZADA

Ingredients:

- 1 carbassó verd, o el que més us agradi (jo he utilitzat el verd allargat)
- 1 paquet de bacó, o podem comprar-lo a una xarcuteria amb pebre
- 1 ou
- 1 ampolla de crema de llet
- Ceba caramelitzada, o també podem utilitzar una ceba normal
- 1 làmina de pasta de full

Preparació:

1. Preescalfem el forn a 180ºC. Posem una paella amb un rajolí d'oli a escalfar.
2. Agafem el carbassó i el ben rentem i tallem a dauets petits. Tallem algunes rondanxes per posar a sobre.

2. Un cop la paella està calenta posem el carbassó que es sofregeixi i quedi ben "poxat".


3. Hem de pensar que tenim el forn encès! I per tant, preparem la base de pasta de full per posar-la al forn. Agafem un motlle baix, i posem la pasta de full que l'ompli tota. Per tal de que no se'ns infli, el punxem amb una forquilla i seguidament i posem llegums (per coure!) a sobre perquè no pugui la massa que no hem punxat! L'hem d'omplir bé! Perquè sinó us passarà com a mi, que m'han quedat forats i se'm han inflat!


4. Perfecte! Posem la massa al forn durant aproximadament uns 10 minutets perquè es cogui, la traiem i la deixem reposar i refredar.
Afegim el bacó a la paella i ho deixem que es dori una estona.


5. Quan tenim el bacó una mica daurat i afegim la barreja que haurem fet de crema de llet i l'ou, i apaguem el foc i retirem la paella del fogó, ja que la crema de llet i l'ou no s'han de coure perquè ja ho faran al forn.


6. Com que ja tenim la barreja per omplir la Quiche l'omplim, i tirem una mica de ceba caramelitzada per sobre.
A veure, la ceba podem utilitzar la caramelitzada que venen a les botigues, o bé podem utilitzar ceba fresca i aleshores quan posem al carbassó a la paella també hi hauriem de tirar ceba.
Tornem a posar-la al forn que mantindrem o tornem a engegar a 180ºC durant uns 15-20 minuts aproximadament.



Doncs bé, fins aquí el nostre dinar d'avui tan fantàstic!
Espero que en gaudiu molt i que no deixeu de comentar i dir-hi la vostra! És molt important!!!

Anem per feina doncs!!

dimecres, 5 de febrer del 2014

Pa de fruits secs


Hola Holaaaaa!!!
Què tal? Avui, buf avui!, ens hem superat! Hem fet pa, i mare meva! Quin pa! Sabem que té forma de coca, però bé, és l'alternativa quan no es té el motlle adequat! No ens tornarà a passar, no no!

DOncs bé, avui és un repte que ha plantejat "Memòries d'una cuinera"
http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es 
Com no, nosaltres hem volgut participar per primera vegada!, a veure si ens anem animant i anem descobrint cosetes noves!

És un pa dolç, la veritat és que no anavem per fer aquest, ja que és la primera vegada que en fem i tampoc sabiem com sortiria, però estem contents del resultat!
Us deixo la recepta per si us animeu a fer-la!

Va home, que és senzilleta!

PA DE NOUS, PIPES (de carbassa i salades) I PINYONS

Ingredients:

- 200g de sucre
- 350g de farina
- 1 ou
- 1 sobre de llevat
- 200ml de llet
- 2cl d'oli
- Sèsam
- 50g de nous
- 20g de pinyons
- 20g de pipes (les dues barrejades)

Preparació:

1. Començem barrejant el sucre amb l'ou fins que la barregi quedi homogènia.
2. Afegim la farina i la llet i ho tornem a barrejar fins que la massa torni a estar ben integrada.
3. En tercer lloc, afegim l'oli i el llevat i una altra vegada ho tornem a barrejar una altra vegada fins a assegurar-nos que la massa està bé.
4. Jo he deixat reposar la massa unes 4h perquè així està més densa.
5. Per últim afegim els fruits secs ( les nous, pipes i pinyonets) i ho barrejem amb molt de compta. És més senzill acabar de barrejar aquest pas amb una batedora elèctrica, però bé, no és imprescindible.
6. Preescalfem el forn a 180ºC i agafem un motlle de grandària a triar, depèn de com vulgueu que quedi el pa, si petitet i i gruixut, o gran i primet. Posem mantega i farina per dins al motlle i avoquem la massa.
7. Un cop hem avocat tota la massa tirem una mica de sèsaam per sobre perquè quedi bonic.
8. Deixem el pa al forn durant uns 45-50 minuts aproximadament.
9. Gaudim de l'olor que fa el pa i ens el mengem!
BON PROFIT!

Com sempre, us deixo les iamtges perquè s'us faci la boca aigua!





Molt bé doncs, fins aqui el dia "Més llarg que un dia sense pa"
No deixeu de provar-lo que està boníssim!!!

I sobretot, NO DEIXEU DE POSAR GUST A LA VIDA!

dimarts, 4 de febrer del 2014

Pasta carbonara (autència italiana)


Hola hola!!!!

Avui us porto un plat de pasta, que bona que era! Ens ha encantat. 
Jo sóc més de fer la pasta a la carbonara amb crema de llet, però bé, avui ens hem animat per fer la recepta original d'Itàlia, ja l'havíem provat quan vàrem anar a Roma, però bé, avui l'hem volgut provar feta per nosaltres.
La pasta que hem utilitzat són troffie és una pasta poc comuna entre les més menjades i costa bastant de trobar-la, nosaltres ens ha portat el seu temps, però ara que la tenim, ja no la deixem escapar!
És taaaan senzilla, i els nens els encanta, de ben segur que si us agrada la pasta us agrada o us encanta aquesta recepta,
Bé doncs! Som-hi!

TROFFIE A LA CARBONARA (ORIGINAL!)

Ingredients per 2 persones:


- Troffie uns 90g per persona (com sempre, depenent de la quantitat que mengem)
- 2 ous
- 50g de formatge parmesà
- 1 paquetet o 80g de bacó, o cansalada amb pebre
- Pessic de sal
- Pebre negre

Preparació:

1. Posem 1litre per cada 100g d'aigua a bullir a una olla. Preparem els troffies per quan l'aigua bulli,

2. Posem una paella a escalfar i posem el bacó o la cansalada perquè es fregeixi.


3. Mentre, rallem el formatge parmesà.


4. Agafem els ous i els batem, i seguidament ho barregem amb el formatge.





5. Quan l'aigua de l'olla està a punt d'arrencar el bull hi tirem sal, i quan començi a bullir i tirem la pasta i la deixem uns 15 minuts aproximadament, ja que aquesta pasta costa una mica de coure's.

6. Quan la pasta està l'escorrem i la tirem amb el bacó a la paella. Un cop està tot ben integrat i afegim la barreja de l'ou i el formatge, fins que l'ou qualli.
7. Ens mengem la pasta amb molt d'amor! Bon profit!!


A punt per llepar-vos els dits?
Doncs començem, en 3-2-1 TOTS!!!!

SALUT A TOTHOM!!!

I no deixeu de dir-hi la vostra, com sempre!!!