dilluns, 31 de març del 2014

Bundt cake bicolor de natilla i cacau




 Hola!!

Com esteu? Sé que encara no heu tingut temps de veure la publicació d'ahir, però avui he fet aquest Bundt i la veritat és que és tan bo i és tan senzill que no me n'he pogut estar de compartir-lo amb vosaltres. 
Avui m'he decidit per fer aquest cake tan bomboníssim perquè m'he llevat i hi havia un dia ben gris, que semblava que volia ploure, i a part, és dilluns... a qui li agraden els dilluns... Per això m'he decidit a fer-lo una mica més dolç i la veritat és que ho he ben aconseguit, les coses ja es veuen d'una altra manera quan tens xocolata a l'estómac, oi?
La veritat és que no tenia res previst per avui, però renoi, el final n'hem tret una cosa deliciosa!



Bé doncs, som-hi amb la recepta?¡

BUNDT CAKE BICOLOR DE NATILLA I CACAU

Ingredients:

- 3 ous
- 150g de sucre
- 100ml de llet
- 100ml d'oli de girasol (tot i que jo he utilitzat el d'oliva!)
- 150g farina
- 1 sobre de llevat
- 1 sobre de preparat de natilla, jo no n'he trobat i he utilitzat el sobre de preparat de flam de vainilla, queda igual de bo.
- 2 cullerades soperes de cacau.

Preparació:

1. Preescalfem el forn a 180ºC
2. Agafem un bol i barregem els 3 ous amb el sucre, fins que quedi escumós.
3. Afegim la llet i l'oli i ho tornem a barrejar, procurant no quedin grumollets de sucre, és important no deixar de remenar. Veureu que queda molt líquid, no us preocupeu! Ha de ser així, ja l'anirem espessint.
4. Agafem la farina i la tamissem dins el bol on hi tenim la barreja, l'anem incorporant a poc a poc i així ens anirià més bé de remenar.
5. Afegim el sobre de llevat. De normal no hi ha grumolls, tot i així jo l'he tamissat igualment, per si de cas no em quedés cap grumollet.
6. Un cop ja ho tenim tot ben remenat i homogeni, dividim la barreja amb dos bols. En un d'ells hi posarem les dues cullerades de cacau i ho ben barrejarem. A l'altre bol, hi afegirem el preparat de flam/natilla i també ho barregem procurant que estigui tot ben integrat, ja que sinó és molt desagradable trobar-se grumolls quan menges...!
7. Agafem un motlle de tipus bundt i l'anem omplint alternant les dues barreges.
8. Ho posem el forn durant 30 minuts. Abans de treure'l el punxarem amb un escuradents o ganivet per comprovar que està fet. Si surt net ja el podrem treure.




La veritat és que ha quedat super esponjós i bo!
Us animo a provar-ho, realment el gust de natilla/flam barrejat amb el cacau i dóna un gust que és boníssim!

Una abraçada per tots ben dolça
BON DILLUNS!

diumenge, 30 de març del 2014

Filet de porc amb salsa i puré de patata i pernil


Hola!

Com esteu?
Bé, ja tornem a estar aquí, ara feia molts dies que no m'anava bé, no trobava el momentet, però amb la pluja que cau avui, farem dia de relax, així que aprofitarem i us deixaré aquesta recepta tan bona que hem fet!
El filet de porc ja l'hem fet altres vegades,  quan el vàrem fer amb carbassa, us deixo l'enllaç per si no el vau poguer veure, Filet de porc amb carbassa
Doncs bé, avui us el porto però, amb salsa de pernil i puré de patata amb pernil deshidratat! mmmmm! Ja torna la salivera!
Som-hi doncs?

FILET DE PORC AMB SALSA I PURÉ DE PATATA I PERNIL

Ingredients pel filet:

- 1 filet de porc
- Oli
- Sal (jo no en vaig utilitzar perquè el pernil ja és prou salat)

Ingredients per el puré de patata:

- 4 patates de mida normal
- 1 got de llet
- Una mica d'orenga
- Virutes de pernil deshidratat

Ingredients per la salsa de pernil

- 3 ossos de pernil (petitets)
- 1 potet de crema de llet

Preparació del puré de patata:

1. Posem un cassó amb aigua aproximadament a 60º-70º i deixem les patates una mitja horeta.
2. Mentre tenim les patates coent, posem un altre cassó amb els 3 ossos de pernil i el pot de crema de llet a bullir i ho deixem aproximadament uns 20 minutets, perquè així la crema ens agafi el gust de pernil.



3. Un cop ja tenim les patates cuites, les pelem, les tallem a trossets pertits i les xafem. Quan les tenim xafades, hi afegim la llet i l'orenga i ho deixem una mica més al cassó, perquè s'integri tot. 
Agafem un parell de làmines de pernil que tinguem, ho posem en un plat i al microones durant 3 minuts a aproximadament. Quan ho treiem ho posem dins un morter i ho piquem fins que ens quedi "sal de pernil, o virutes de pernil deshidratat".


4. Posem una paella a escalfar amb poc oli i quan estigui ben calenta i posem el filet que haurem tallat amb la gruixudària d'apxoximadament un dit. Ho deixem a la paella que s'enrosseixi per fora, però tendre pel mig.


5. Mentre el filet es fa (que serà molt ràpidi), treiem la salsa del foc i treiem els ossos de pernil.
6. Un cop ja ho tenim tot, posem el filet al plat, la salsa en una salsera i el puré acompanyant el filet, amb una mica de virutes de pernil per sobre.





He de dir que jo vaig posar una mica de virutes a la salsa, i llavors tenia extremadament molt gust de pernil, i això no ens va acabar de convèncer.

Doncs bé, fins aquí la recepta d'avui. Espero que la proveu, no us decepcionarà!
Ens veiem en el següent!
Bon profit!

diumenge, 23 de març del 2014

Blinis o Pancakes


Què, ja heu berenat?

Hola, holaaa!!!
Com esteu? Ha anat bé el cap de setmana?
La recepta que portem avui és molt molt curteta i senzilleta però tan bona! Que us en llepareu els dits!!
Nosaltres hem volgut fer una mica de cuiners, sí, en Manel també! Teníem gana de golafreria i què hem fet? Blinis!
Sabeu què és?
De normal s'en diu tortita o panqueque (en anglès pancake) és un pa pla rodó, sovint dolç, generalment fet a partir de llet, mantega, ous, farina, llevat, sucre i potser una espècie com pot ser la canyella.

Jo l'he tret d'una companya que vaig veure que l'altre dia els feia, l' Elena i la veritat és que me'n vaig enamorar. Encara no els havia provat mai, i avui hem pensat que seria el millor dia per provar-ho, amb aquest temps que fa era el millor dia.
Aquesta recepta també l'he trobat a el blog de Martha Steawart i que està molt i molt bé!

Bé doncs, som-hi! Que ja deveu tenir ganes de provar-ho!

BLINIS

Ingredients:

- 7 cullerades de farina
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada de llevadura química
- 7 cullerades de llet
- 1 cullerada d'oli
- 1 ou

Preparació:

1. Agafem un bol i afegim la farina, el sucre i la llevadura química i ho ben barregem.
2. Agafem un altre bol i afegim la llet, l'oli i l'ou i ho ben batem.
3. Afegim els ingredients secs a la barreja de líquid i ho barregem amb energia fins que quedi ben homogènia i sense grumollets.
4. Posem a escalfar una paella (no ens passem de temperatura! jo l'he deixat a la mitat, perquè la primera se'ns ha cremat!) i hi posem una mica de mantega, jo utilitzo l'esprai que va molt bé per dosificar la quanitat. Perquè no quedi un excés de mantega ho freguem una mica amb un paper.
5. Hi tirem la barreja, jo per cada una he tirat dues cullerades (amb la cullera de gelats), procurant que li quedi una forma el més rodona possible.
6. L'haurem de deixar aproximadament un minutet, i després amb una espàtula o una llengua de gat n'anem aixecant els laterals, i així després ens serà fàcil a l'hora de girar-la. El deixem el minutet restant i ja estarà.
7. Ens la podem menjar amb el que més ens agradi, crema de cacau, mel, sucre, mantega, xarop de xocolata o de fruits vermells, el que més ens vingui de gust!

Jo veieu que les he acompanyat amb algunes maduixes aprofitant que ara és el millor temps i que estan boníssimes, i realment no hi queden gens malament!

Us deixo un parell d'imatges més perquè s'us faci la boca aigua i l'hagueu de provar!
Que de ben segur que us agrada, què dic jo, us encantarà!!



Doncs bé, fins aquí el petit plaer d'avui!
Espero que us agradi
Que profiti!!!

dimarts, 18 de març del 2014

Mandonguilles amb salsa de ceba.


Avui pilotilles, us agraden??

A nosaltres hem descobert que ens fascinen!! Ens encanten! Fins ara només les feiem fregidetes, però perquè a mi em feia por que em quedéssin malament, i amb unes pilotilles em faria molta ràbia. Per això no ho he fet fins a estar-ne ben segura!
És que clar, les pilotilles que fan les mares i les àvies o iaies, no tenen comparació, no m'equivoco, oi?
I aquesta recepta la veritat és que surten molt i molt bones. L'he tret d'una web que segueixo força, on fan vídeos de receptes i he de dir que n'he fet vàries i tote sm'han quedat genails, doneu-hi un cop d'ull  La noia que ho fa és l'Isabel, coneguda com a " Isasaweis ". Ja em direu què us sembla!
Bé doncs, som-hi? Som-hi!

PILOTILLES AMB SALSA DE CEBA.

Ingredients:

Per fer les pilotilles:

- 500g Carn picada de porc
- 1 ou
- 50g Pa ratllat. La proporció del pa és de 100g de pa per kg de carn
- Julivert
- Sal i pebre
- Una dent d'all

Per la salsa:

- 2 o 3 cebes
- 2 o 3 gots de caldo
- Un rajolí d'oli d'oliva

Preparació:

1. Agafem un bol i posem tots els ingredients per fer les pilotilles, la carn picada, l'ou, el pa, el julivert picat ben petit, sal i pebre al nostre gust i una dent d'all també picada molt petita.
2. Seguidament ho barregem tot molt bé amb les mans fins que tots els ingredients quedin ben integrats.
3. Formem les boles de les pilotilles, aproximadament les fem una mica més grans que les anous.

4. Posem una paella amb oli abundant a escalfar. I un cop estigui ben calent i afegim les pilotilles perquè es vagin fregint per tots els costats. Quan estiguin les retirem i les posem en un plat on hi haurem posat paper absorbent per retirar l'excés d'oli.




5. Agafem les cebes i les pelem i les tallem a daus petits perquè sigui més fàcil de coure.
Les afegim a la paella on haviem cuit les pilotilles. Si veiem que hi ha massa residu de pilotilla el colem i el podem tornar a utilitzar. Jo n'he tret bastant d'oli per sofregir la ceba. Un cop la ceba està daurada, hi afegim els 2-3 gots de caldo i el deixem que vagi reduint una mica. Jo he vist que la salsa quedaria molt líquida i el que he fet ha set afegir-hi una mica de farina per donar-li consistència a la salsa.




6. Un cop la ceba ja està la podem deixar a trossets, o en el meu cas que no m'agrada el tacte de la ceba, la trituro tota, queda igual de bona!


7. Per últim afegim les pilotilles a la paella o olla amb la salsa i les deixem que s'acabin de coure i així també s'impregnin del gust que hi dóna la ceba. Ho deixem uns 10 minutets i ja ho podem retirar.



Doncs bé! Fins aquí el meu plat d'avui, què us sembla?
Jo a partir d'avui he perdut la por a les pilotilles i ara ens en farem uns farts! (no, no patiu!)
Us deixo una última imatge perquè no deixeu de veure la pinta que té i així us en vinguin més ganes!



Fins ara!!!

dimarts, 11 de març del 2014

Galetes de vainilla


Hola!!!

Com esteu?? Avui us porto una recepta que mare meva! Semblava que no volia sortir, i per fi m'han quedar unes galetes prou boniques i bones per ensenyar-vos-les!
No sóc una experta, això està clar, perquè amb el que m'han costat....! La decoració amb fondant o amb qualsevol altra decoració tardarà a arribar, però no desespereu! Amb paciència tot arriba!
Aquestes galetes la veritat és que porten força mantega i jo no sóc gaire fan de les mantegues però bé, l'hem de posar perquè quedin bé, no?

Vinga, som-hi!

GALETES DE VAINILLA

Ingredients:

- 250g de mantega
- 200g de sucre
- 1 ou
- 500g de farina
- 1 cullerada de llet
- Essència de vainilla (al gust de cadascú)

En aquesta recepta, és important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient.

Preparació:

1. Barregem la mantega, el sucre, l'ou, la cullerada de llet i l'essència de vainilla.
2. A continuació anem afegin la farina, tamissant-la. Hi haurà un moment que serà tan espès que ho haurem d'amassar amb les mans (NO US PREOCUPEU! HA DE QUEDAR MOLT SÒLID! I costa bastant barrejar-ho tot i que quedi homogeni) fins que quedi una massa ben compacta.
3. Fem una bola amb la massa i l'emboliquem amb paper film i ho deixem reposar a la nevera mínim 30 minutets.
4. Preescalfem el forn a 160ºC
5. Un cop la massa ja estigui dureta, posaem farina a la taula i amb un corró l'anem estirant (recordem que el corró si és de fusta, caldrà posar una mica de farina per sobre de la massa perquè sinó ens quedaria ben enganxat!).
6. Agafem els talladors i comencem a donar forma a les galetes. 
7. Les posem sobre una plata de forn que haurem cobert de paper apte per el forn. Hem de procurar no posar-les massa juntes, ja que sinó s'enganxen!
8. Les enfornem durant uns 15-20 minuts depèn de la mida.

I com sempre, us deixo les imatges perquè us vingui salivera i les proveu de fer! 
Vinga que són molt fàcils!





Per si algú li ha fet gràcia els complements de les galetes:

Agenda i llibre: Mr. Wonderful
Amigurimis (que els fan personalitzats i molt clavadets!, nosaltres som igualets!) : Lalala toys

Endolçeu la vida que és millor!

dilluns, 10 de març del 2014

Arròs amb espàrrecs i patates


Avui us porto un plat d'arròs!
Hem aprofitat per fer-lo per participar al blog de Memòries d'una cuinera que aquest mes el repte són plats amb arròs, i per no presentar el típic doncs hem decidit fer aquest, i que bo que està!





He aprofitat avui que he anat a comprar i que he vist unes patates que feia molt de temps que no les havia vist enlloc, i que vaig menjar fa molts anys, i aprofitat per tornar-les a comprar i aprofitar per fer-les.
Són unes patates amb la pela negre, i que de dins són liles, realment fan gràcia, i quan en Manel les ha vist, ja cuites i tallades, no ha sapigut què eren fins que les ha provat. Anirem fent experiments ara que les hem tornat a trobar!
Perquè veieu la pinta que tenen de fora:


Doncs bé, som-hi amb la recepta d'arròs!

ARRÒS AMB ESPÀRRECS I PATATES

Ingredients:

- 4 patatonetes d'aquesta tan petitones.
- 2 patates negres
- 10 espàrrecs verds salvatges (nosaltres n'hem fet 5 per cada un)
- Una tassa d'arròs
- Caldo de pollastre o de verdura, jo he utilitzat el de pollastre

Preparació:

1. Posem 3 cassons amb aigua a bullir. En un hi posarem l'arròs, a l'altre hi posarem les patates i a l'altre els espàrrecs.
2. Els espàrrecs els deixarem aproximadament uns 5-10 minutets
3. L'arròs el deixarem uns 10 minuts aproximadament.
4. Les patates com que volem que estiguin força toves jo els hi he deixat uns 15 minutets.
5. Quan els espàrrecs estiguin cuits, els escorrem i els passem per aigua freda perquè es talli la cocció i quedin amb el color verd. Seguidament els tallem en 4 trossets més o menys.
6. Escorrem l'arròs i el passem per aigua freda perquè els grans no s'enganxin i estiguin separats.
7. Treiem l'aigua de les patates, les pelem i seguidament les tallem a daus.
8. Posem una paella amb un rajolí d'oli a escalfar i fregim una mica els espàrrecs, les patates i l'arròs.


9. Quan creiem que està al punt, hi afegim 1-2 tasses de caldo i deixem que vulli, com si fós un rissotto.


10. Parem el foc quan l'arròs ja ha absorbit tot el caldo.



Fins aquí doncs el dinar d'avui!
Espero que el concepte patata i arròs no us tiri enrere, la veritat és que a nosaltres ens ha sorprès molt!
A vegades a la cuina hem d'arriscar, no?

Doncs bé! No deixeu d'investigar i de cuinar, que és divertit!!

divendres, 7 de març del 2014

Amanida de fruits vermells amb vinagreta de mel


Avui, què us porto avui!

Ha vingut la meva mare a dinar i ens hem fet aquesta delícia d'amanida primaveral, i com l'hem gaudit! Estava boníssima!! Hem fet alguns petits canvis, però podeu veure que té una pinta tremendíssima!
La veritat, és que ara amb aquest bon temps que fa, ja comença a venir de gust alguna amanideta així colorida i tan fresqueta.
Us agraden les amanides?
Aquesta precisament l'he tret d'un blog que m'agrada molt, i aquesta és: 


Sí hi doneu un cop d'ull us encantarà, i té unes receptes que són boníssimes, i molt senzilletes!

Doncs bé, som-hi?

AMANIDA DE FRUITS VERMELLS AMB VINAGRETA DE MEL

Ingredients:

- Enciam iceberg o maravilla (la recepta original porta ruca i brots d'espinacs, però com que no en tenia...)
- Mozzarella de búfala fresca
- Maduixes
- Gerds
- Pinyons
- Sèsam 

Ingredients per la vinagreta:

- 10ml de vinagre de gerds
- 25ml d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de mel
- Un polsim de sal

Preparació:

1. En un bol, afegim l'enciam ben tallat, que prèviament haurem rentat i escorregut.
2. A continuació posarem la mozzarella tallada a daus, elsl pinyons, les maduixes (tallades a daus) i els gerds, que jo els he posat sencers.
3. Per acabar fem la vinagreta. Agafem el vinagre de gerds, l'oli d'oliva, la mel i la sal i ho barregem tot.
4. Ho afegim a l'amanida i ho tornem a barrejar tot molt bé.
5. Per acabar tirem unes quantes llavors de sèsam a l'amanida! I tot apunt!


Doncs bé! Fins aquí la nova entrada d'avui!
Espero que us encanti!! 
Una abraçada!

dilluns, 3 de març del 2014

Macarrons a la bolonyesa (Ragú)


Només de veure aquesta font em torna a venir gana!!!

Avui, us porto un plat senzill senzill, però que a mi m'ha costat molt que em quedés com a la meva iaia, i és que qui millor perquè t'ensenyi a cuinar que la iaia? Ningú, ho sé!
La veritat és que ho vaig fer fa uns dies, però avui remenant l'he trobat i bé, he pensat, comparteix-la! Perquè a vegades ens pot sorprendre una recepta tant sezilla
Aquesta recepta i la carbonara (la falsa! que diem nosaltres), ens encanta! En menjaríem cada dia!

Som-hi?

PASTA A LA BOLONYESA i com altra gent diu RAGÚ!

Ingredients:

- 80g de pasta per persona ( ja sabeu que les quantitats és depèn del que menjeu i de la gana que tingueu!)
- Tomàquet de pot. Jo utilitzo el "Ferrer" perquè ens encanta, i perquè a vegades fer el sofregit em porta una estona que no tinc, i això em treu d'apuros.
- 100g de carn picada, jo la compro amanida (amb ou, pa ratllat, julivert i all) perquè així té més gust.
- 20g de ceba, jo l'utilitzo caramelitzada.
- Un grapat de formatge ratllat.

Preparació:

1. Posem una paella a escalfar i afegim la carn picada.


2. Posem una olla amb aigua a escalfar. I aprofitant també, preescalfem el forn a 120º amb el gratinador posat.
Quan tenim la carn ja feta i al punt del nostre gust, i afegim el tomàquet i la ceba perquè s'acabi de coure.


3. L'aigua ja està calenta i bullint, per tant, hi afegim un polsim de sal i la pasta, amb el temps de cocció addient. Un cop feta la pasta l'escorrem. I perfecte!


4. La pasta ja està i la carn també, per tant ho barregem tot i ho posem a una font per el forn. Hi posem una mica de formatge per sobre per tal de que quedi ben gratinat.



5. El formatge ja està gratinat, per tant, treiem la font del forn i ja podem servir-ho! 
I fa una pintaaa!!! Que ens cau la baba!!!



I res! Això és tot, avui una recepta senzilla, fàcil, boníssimes i tots els adjectius bons i boníssims que hi puguin haver! Us en llepareu els dits! Això us ho ben asseguro!

Doncs això! No deixeu de cuinar!

US EN LLEPAREU ELS DITS!!!