dimecres, 28 de maig del 2014

Pastissets de mascarpone i maduixa


Hola!!!

Avui us porto una coseta boníssima i deliciosa! Us en llepareu els dits! Com nosaltres!
La veritat és que he tingut algun que altre problema a l'hora de fer-ho, i és que a vegades ens hem de fixar en les coses! 
Resulta que vaig anar a comprar un paquetet de pasta de full per poguer-ho fer, i resulta que em vaig equivocar i en comptes de pasta de full vaig agafar massa de pizza, i sí, no ho he vist fins que ho havia fet al forn i no tenir res a veure amb el que havia de quedar, sinó que era completament diferent i amb un gust completament diferent, així que al final, he hagut d'anar a la pastisseria a comprar voulavants per així poder seguir amb els postres plantejats.
La recepta l'he tret d'un blog que miro bastant sovint i que totes les receptes són fantàstiques i boníssimes. El blog és L'exquisit i la veritat és que fa que les receptes siguin super senzilles de fer, perquè, els que som aficionats a la cuina, poguem fer coses delicioses!

Bé doncs, som-hi amb la recepta més fàcil que hem compartit!

PASTISSETS DE MASCARPONE AMB MADUIXA

Ingredients:

- Pasta de full
- 1 ou batut
- Crema mascarpone o bé nata (cosa que farà que sigui més dolçet, i més bo!)
- 1 c/s mantega a temperatura ambient.
- Maduixes netes i tallades en quatre trossets

Preparació

1. Pintar els motlles que utilitzem per fer la base dels pastissets amb la mantega.
2. Tallem la massa de pasta de full amb la mida necessària perquè s'adapti al motlle. (Ull! No us equivoqueu amb la massa com jo!)
3. Ho pintem amb ou, i els posem al forn durant uns 12-15minuts.
4. Ho deixem refredar sobre una reixa i ho desmotllem (no ho intentarem quan estiguin calents, ja que sinó es trencaran).
5. Barregem la crema mascarpone amb les maduixes i omplim els pastissets.
6. Podem posar-hi alguna maduixa sencera a dalt per decorar-ho.



El que he de tenir en compte per la pròxima vegada que els torni a fer, és que les maduixes les he de tallar el dia abans, perquè així tinguin una mica més de suc, i així ens facilitàrà la feina a l'hora de barrejar-ho amb el mascarpone, ja que era tot molt "sec" i costava molt convertir-ho en una barreja homogènia i això es notava quan es menjava, però pel que fa la resta, boníssim!

Què en penseu, és fàcil oi?
Doncs ja sabeu què fer! Som-hi a la cuina!!!

dimecres, 21 de maig del 2014

Arròs aromàtic amb pollastre


Hola!

Avui us porto una recepta molt senzilla, però molt bona i gustosa.
Hi tenim alguna espècie que fa que hi doni un toc molt especial. La veritat és que abans no erem gaire, gens d'espècies, però últimament les posem a tot arreu, ens hi hem aficionat força, i la veritat és que sempre que les utilitzem acabem tenint èxit amb el menjar que preparem.
Com ja us he dit, aquesta és molt molt senzilleta.
Aquest plat és una versió d'aquest: Arroz aromático con pollo y mi toque de Borges

Som-hi doncs amb la recepta?

ARRÒS AROMÀTIC AMB POLLASTRE

Ingredients (x4 persones):

- 4 cuixes de pollastre (jo he utilitzat 2 pits)
- 1-2 fulla de llorer
- Pebre negre en gra
- 200g d'arròs basmati (jo he utilitzat el rodó perquè no en tenia, i queda igual)
- 1 branqueta de canyella
- 2 cebes
- 150ml de llet
- 2 culleradetes de curri
- Sèsam
- Oli d'oli
- Sal

Preparació:

1. Posar a bullir les cuixes de pollastre en una olla amb aigua, un raig d'oli, sal, grans de pebre negre (al gust) i les fulles de llorer, durant una hora aproximadament, fins que estigui ben tendre. Una vegada llest, separem la carn dels ossos i ho tallem a trossets o ho esmicolem amb els dits. Ho reservem.
2. En una paella fregim la ceba uns 10 minutets fins que estigui daurada.
3. Omplim una cassola amb aigua i ho posem a bullir. Després afeim una mica de sal, i la branqueta de canyella. Afegim l'arròs i ho removem i ho deixem que bulli a foc lent uns 6-7 minuts. Ha d'estar tendre però també cruixent. Ho apartem del foc i ho deixem escórrer bé en un colador.
4. Posem a bullir la llet a un cassó petit, apaguem el foc, i afegim les culleradetes de curri i ho removem fins que quedi ben integrat. Ho reservem.
5. Afegim a les cebes el sèsam, hi ho deixem uns instants. Afegim l'arròs, el pollastre i la llet. Ho removem bé i ho deixem coure uns minutets (3 aprox).
6. Ho retirem del foc, hi ho emplatem posant una mica de sèsam i sal màldon per sobre.ç




Bé doncs, fins aquí la recepta d'avui.
Espero que us hagi agradat i que la proveu en breus!

Bon profit!

dilluns, 19 de maig del 2014

Espaguetis de tinta allo scoglio


Bon dia! 

Quants dies sense publicar, però com ja vaig dir a anteriors publicacions ara se'm fa un xic complicat cumplit cada setmana, i per això, quan torno, ho faig "a lo grande!" i si! Avui us porto una recepta que está bonníssima boníssima!
La vaig provar per primera vegada a un viatge a Roma, i en vaig quedar enamoradíssima, però és que la pinta que tenia, la gana que tenia, i que estava boníssima, la veritat és que no me'n podia endur un mal record, la veritat. Crec que tinc la foto.
La veritat és que nosaltres haviem vist el restaurant per fora per fora, i és un d'aquells restaurants que per l'aparença de fora, no et donen ganes d'entrar-hi, però em vaig trobar una noia firaire molt simpàtica que ens el va recomanar moltíssim, deia que no podiem marxar sense haver-hi anat a menjar, i sort que li vàrem fer cas, sinó no hagués provat aquesta magnífica pasta tant i tan bona!
De veritat, si alguna vegada aneu a Roma, val molt molt la pena! (si més no per els nostres paladars i gustos!)

La foto no és la millor ja que està feta amb el mòbil, 
però crec que us en podeu fer una idea aproximada, no?


Bé doncs, prosseguim amb l'explicació.
Sabeu què vol dir "scoglio"? Vol dir: ROCA en italià, i és un plat que es preapara arreu d'Itàlia i que pràcticament sempre té èxit.
Què doncs, ens animem amb la recepta?

ESPAGUETIS DE TINTA ALLO SCOGLIO

Ingredients:

- 320g de pasta
- 1/2kg de musclos
- 1/2kg de cloïses
- 2 calamars mitjans
- 20 gambes
- 2 tomàquets madurs
- 60g d'oli
- Sal
- 2 grans d'all
- Julivert

Preparació:

1. Netejem les cloïses i les posem en aigua amb sal durant una hora aproximadament, per purgar-les de sorra.
2. Les posem en un cassó, sense aigua, a foc mitjà i tapades. Les deiem fins que s'obrin.
3. Reservem les cloïses i filtrem l'aigua. Separem les cloïses de les loosques i en guardem un parell amb closca per decorar cada plat.
4. Fem el mateix amb els musclos i reservem l'aigua.
5. En una paella grossa escalfem l'oli i hi coem les games, un minutet per costat i les guardem.
6. Rentem els calamars, i els tallem en anells i el coem en la mateixa paella que les gambes (aprofitem l'oli)
7. Mentrestant, pelem les games, en guardem els caps i en guardem una de sencera per cada plat..
8. Quan el calamar estigui fet, el retirem i el guardem.
9. Sempre en el mateix oli, i afegim els alls sencers i pelats.
10. Abans de que l'all agafi color, hi afegim el tomàquet que haurem ratllat i el coem durant uns 5 minuts aproximadament.
11. Hi afegim l'aigua de les cloïses i dels musclos, i ho coem a foc viu fins que l'aigua s'hagi evaporat del tot, durant uns 20 minuts.
12. Aixafem els caps de les gambes en un colador xinès, i en recollim el suc i l'afegim a la salsa. Si no tenim colador xinès, ho fem amb les mans i recollim el suc en un got.
13. Quan la salsa s'hagi reduït, la tastem i si cal hi afegim sal. Normalment no és necessari.
14. Retirem els alls i afegim les cloïsses, els musclos, els calamars i les gambes. També una mica de julivert picat.
15. Ho coem 3-4 minuts, apaguem el foc i ho tapem
16. Bullim els espaquetis en abundant aigua salasa, i quan estiguin "al dente" els escorrem i els tornem a posar a l'olla de cocció. Hi afegim la meitat de la salsa, ho remenem i ho emplatem.
 17. Completem el plat amb la salsa que ha quedat i amb les cloïses, musclos, i gambes que hem reservat i una mica de julivert picat.

I aquest n'és el resultat:


El procediment per preparar-ho és un xic llarg, però gens difícil, jo per fer-ho tot vaig tardar uns 45 minuts.
Si ens falta algun dels ingredients (com a mi que em van faltar les gambes), no passa res, queda boníssim de totes maneres.
Us en podreu estar de no preaparar-ho?

Bé doncs, esperem tornar aquí i a Roma ben aviat, i bon profit!

dijous, 8 de maig del 2014

Tapa quiche de carbassó i gall d'indi


Hola!

Avui us porto una recepta que ens va agradar molt, ja sigui per la diferència i pel gust que tenia, ens va encantar!.
Resulta que tenia pensat fer una quiche gran, com ja havia fet algun cop, però em devia passar algun ocellet pel cap, perquè vaig voler fer un canvi, que semblava que seria una gran idea, fer petites quiches, eh! la idea era bona, sí més no en el meu cap! He de reconèixer que van quedar molt bones i molt cuquis, però duran el procés, vàrem patir, la veritat, siguem sincers!
A casa és una de les maneres que més ens agrada de menjar carbassó, tot i que clar, no ens els podem menjar sempre amb bacó, perquè sinó, tal i com diu ben bé, acabarem com baconets!
Doncs bé, aquesta tapeta tan bona, ens va més que bé per participar en el repte de Memòries d'una cuinera, que va de tapes! Sí! Ho heu sentit bé, ara que arriba el bon temps, què més bé de gust que sortir el carrer i prendre unes tapes? Doncs bé, ara ens les podrem fer nosaltres perquè de ben segur que en sortiran de delicioses!


Què doncs, som-hi amb la recepta?

TAPA DE QUICHE DE CARBASSÓ I GALL D'INDI

Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full
- 1 carbassó (verd o blanc)
- 5 laminetes de gall d'indi (jo utilitzo el de Campofrío que ens agrada molt)
- 100-150ml de crema de llet
- 1 ou

Preparació

1. Posem una paella a escalfar amb un rajolí d'oli a foc mig, i mentre s'escalfa tallem el carbassó i el gall d'indi a quadres petitons i els posem a fer (només el carbassó), ja que tarden una mica.


2. Mentre el carbassó es cou, agafem la pasta de full i l'estenem bé sobre una base on podem tallar. Agafem un tallador (jo utilitzo els motlles rodons que a vegades fem servir per fer pastissos d'arròs) i tallem la base de pasta de full. Un cop ja tenim les rodonetes marcades, agafem flameres i les disposem totes, ben posades, si queden plecs no passa res, perquè és el que donarà forma a la pasta de full. Jo els he punxat perquè no s'inflessin massa. I els posarem al forn que ja haurem preescalfat prèviament a 200ºC durant 30 minuts aproximadament.


3. Afegim el gall d'indi a la paella on hi tenim el carbassó, serà ràpid, ja que es fa amb un momentet, quan tenim el gall d'indi ben incorporat i fet, hi afegim la crema de llet i deixem que espessi una mica, ja que això farà que no ens quedi tan líquid. Seguidament parem el foc i hi tirem l'ou i ho ben barregem. El fet de que haguem parat el foc, no serà important, ja que tot està calent i l'ou s'acabarà de fer amb l'escalfor de la barreja. Ho hem de barrejar bé, per procurar que no se'ns enganxi a la paella. Queda una barreja així tota estranya (el color i la textura) però no patiu! Això és el que volem!




4. Per últim traiem les flameres amb la pasta de full que ja s'haurà cuit, les traiem de les flameres i amb un ganivet amb cura retallem la part de sobre (com si fos una tapa), si estem de sort i se'ns treu bé, la podrem aprofitar per tapar-ho, però si esteu de mala sort com jo, i se us trenca, no passa res, ho esmicoleu i ho afegiu a la barreja de carbassó que també hi queda molt bé!
Ompliu  les "tartaletes" amb una cullereta, i hi posem una mica de sèsam per sobre, que hi dóna un toc cruixent molt interessant.


Doncs bé, fins aquí la meva aportació d'avui, amb aquesta tapeta tan espectacular i bona!
Ens veiem aviat!
Bon profit!

dijous, 1 de maig del 2014

Pa corona


Hola!

Quants dies sense publicar cap recepta, la veritat és que quan hi ha poc temps, en l'últim que es pensa és en fer més receptes, però bé, avui venim ben animats amb aquest meravellós pa que hem fet avui aprofitant que és pont!
Aquesta recepta l'he tret de L'Exquisit, la veritat és que té coses fantàstiques, les receptes també són molt senzilles.
De normal els pans es fan amb massa mare, però aquest vindria a ser una recepta ràpida, i la veritat és que és molt suau i tendre, ideal per qualsevol menjar i per qualsevol ocasió.

Bé doncs, som.hi amb el pa?

PA CORONA

Ingredients:

- 500g de farina de força
- 10g de sal
- 2 culleradetes d sucre
- 10g de llevadura ràpida de forner
- 200g de iogurt natural
- 175ml d'aigua




Preparació:

1. Barrejar els ingredients secs (farina, sal, sucre i llevat) i incorporar el iogurt i l'aigua (la quantitat que admeti). Amassar fins aconseguir una massa elàstica i homogènia (amb pastadora: 3 minuts a velocitat lenta i 8 minuts a velocitat ràpida)
2. Formar una bola i deixar reposar tapat amb un drap humit durant una hora. Pastar a mà per treure l'aire i tornar a formar una altra bola. Amb la base de la mà, formar el forat (així s'eviten estrips). Engrandir el forat fins a tenir un cercle de 25 cm. d'exterior i el forat central de 15-17 cm. Tapar amb un drap humit i deixar reposar durant una hora.
3. Enfarinar (opcional) i fer 4 talls en el pa, tal com es mostra a la foto. Coure al forn a 200 graus durant 25 minuts amb un recipient amb aigua al forn, per crear humitat i es formi una crosta cruixent.
4. Deixar refredar sobre d'una reixeta.

Nota *: si s'utilitza llevat fresc, diluir primer amb una mica d'aigua tèbia

Bé doncs, què us ha semblat la recepta, fàcil eh?
Doncs ja sabeu què toca, a provar-ho!
Us deixo les imatges, com sempre perquè us animeu a fer-lo.