dilluns, 19 de maig de 2014

Espaguetis de tinta allo scoglio


Bon dia! 

Quants dies sense publicar, però com ja vaig dir a anteriors publicacions ara se'm fa un xic complicat cumplit cada setmana, i per això, quan torno, ho faig "a lo grande!" i si! Avui us porto una recepta que está bonníssima boníssima!
La vaig provar per primera vegada a un viatge a Roma, i en vaig quedar enamoradíssima, però és que la pinta que tenia, la gana que tenia, i que estava boníssima, la veritat és que no me'n podia endur un mal record, la veritat. Crec que tinc la foto.
La veritat és que nosaltres haviem vist el restaurant per fora per fora, i és un d'aquells restaurants que per l'aparença de fora, no et donen ganes d'entrar-hi, però em vaig trobar una noia firaire molt simpàtica que ens el va recomanar moltíssim, deia que no podiem marxar sense haver-hi anat a menjar, i sort que li vàrem fer cas, sinó no hagués provat aquesta magnífica pasta tant i tan bona!
De veritat, si alguna vegada aneu a Roma, val molt molt la pena! (si més no per els nostres paladars i gustos!)

La foto no és la millor ja que està feta amb el mòbil, 
però crec que us en podeu fer una idea aproximada, no?


Bé doncs, prosseguim amb l'explicació.
Sabeu què vol dir "scoglio"? Vol dir: ROCA en italià, i és un plat que es preapara arreu d'Itàlia i que pràcticament sempre té èxit.
Què doncs, ens animem amb la recepta?

ESPAGUETIS DE TINTA ALLO SCOGLIO

Ingredients:

- 320g de pasta
- 1/2kg de musclos
- 1/2kg de cloïses
- 2 calamars mitjans
- 20 gambes
- 2 tomàquets madurs
- 60g d'oli
- Sal
- 2 grans d'all
- Julivert

Preparació:

1. Netejem les cloïses i les posem en aigua amb sal durant una hora aproximadament, per purgar-les de sorra.
2. Les posem en un cassó, sense aigua, a foc mitjà i tapades. Les deiem fins que s'obrin.
3. Reservem les cloïses i filtrem l'aigua. Separem les cloïses de les loosques i en guardem un parell amb closca per decorar cada plat.
4. Fem el mateix amb els musclos i reservem l'aigua.
5. En una paella grossa escalfem l'oli i hi coem les games, un minutet per costat i les guardem.
6. Rentem els calamars, i els tallem en anells i el coem en la mateixa paella que les gambes (aprofitem l'oli)
7. Mentrestant, pelem les games, en guardem els caps i en guardem una de sencera per cada plat..
8. Quan el calamar estigui fet, el retirem i el guardem.
9. Sempre en el mateix oli, i afegim els alls sencers i pelats.
10. Abans de que l'all agafi color, hi afegim el tomàquet que haurem ratllat i el coem durant uns 5 minuts aproximadament.
11. Hi afegim l'aigua de les cloïses i dels musclos, i ho coem a foc viu fins que l'aigua s'hagi evaporat del tot, durant uns 20 minuts.
12. Aixafem els caps de les gambes en un colador xinès, i en recollim el suc i l'afegim a la salsa. Si no tenim colador xinès, ho fem amb les mans i recollim el suc en un got.
13. Quan la salsa s'hagi reduït, la tastem i si cal hi afegim sal. Normalment no és necessari.
14. Retirem els alls i afegim les cloïsses, els musclos, els calamars i les gambes. També una mica de julivert picat.
15. Ho coem 3-4 minuts, apaguem el foc i ho tapem
16. Bullim els espaquetis en abundant aigua salasa, i quan estiguin "al dente" els escorrem i els tornem a posar a l'olla de cocció. Hi afegim la meitat de la salsa, ho remenem i ho emplatem.
 17. Completem el plat amb la salsa que ha quedat i amb les cloïses, musclos, i gambes que hem reservat i una mica de julivert picat.

I aquest n'és el resultat:


El procediment per preparar-ho és un xic llarg, però gens difícil, jo per fer-ho tot vaig tardar uns 45 minuts.
Si ens falta algun dels ingredients (com a mi que em van faltar les gambes), no passa res, queda boníssim de totes maneres.
Us en podreu estar de no preaparar-ho?

Bé doncs, esperem tornar aquí i a Roma ben aviat, i bon profit!

8 comentaris:

  1. Bufff, quina gana! Això a aquestes hores no es pot mirar, me'n menjaria un platet ara mateix amb un gust... T'ha quedat espectacular!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, la veritat és que em va sorprendre molt el resultat!
      T'animo a que ho provis és realment boníssim!
      Una abraçada Pilar!

      Elimina
  2. Prenc nota de la recomanació del restaurant i també de la recepta, fa molt bona pinta i segur que es un plat boníssim i saborós!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva!
      La veritat és que el peix i dóna molt bon gust, i els espaguettis amb tinta encara hi donen un toc més especial.
      El restaurant estava molt bé, si més no quan hi vàrem anar nosaltres, suposo que no haurà canviat massa!
      Gràcies!
      Una abraçada

      Elimina
  3. Tinc poc costum de cuinar la pasta amb un acompanament de peix, i certament queda boníssima!
    La teva fa una pinta deliciosa, jo també hauria entrat al restaurant :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma!
      La veritat és que jo tampoc cuino massa amb peix, tret d'una recepta de pasta amb carbassó i salmó, que te la recomano per cert (ja penjaré algun dia la recepta) i que està boníssima!
      Realment és un plat que té molt d'èxit si a la gent li agrada el peix, ja que al tenir l'aigua dels musclos i les cloïses fa que encara tingui més gust a mar, és genial!
      Espero que ho provis.
      Una abraçada!

      Elimina
  4. Hola!
    Quina recepta més bona :) Ja la probaré de fer!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si! Molt bona i molt senzilla.
      T'animo a fer-la el resultat es molt especial!
      Una abraçada!

      Elimina