dimarts, 10 de juny de 2014

Pastís Sacher


Hola, hola!!!

Avui, després de molts dies sense poder publicar, us porto una coseta més que deliciosa, i sí! un pastís sacher, un dels pastissos més famosos que hi ha. I com molts sabeu està formada per pa de pessic de xocolata i entre elles una mermelada i coberta de xocolata.

Si voleu una mica d'història del pastís sacher, aqui la teniu; va ser creada l'any 1832 per Fraz Sacher, un aprenent de reposteria que va haver de suplir el seu mestre que estava malalt, i ell havia de fer un pastís pel príncep Klemens Wenzel i els seus convidats.

Resulta que m'he decidit fer-la avui perquè en Manel fa anys! I volia fer-li una sorpresa, i com que sempre l'anem a comprar, avui m'he decidit per fer-lo jo, i així sorprendre'ns a nosaltres mateixos. La veritat és que ara hi penso i és una recepta de "pastís fàcil" i que queda boníssima!

Voleu saber quina és la recepta i la manera més fàcil de fer-la? Doncs no us perdeu aquest post!

PASTÍS SACHER

Ingredients:

Per el pa de pessic:
- 125g d'amettles
- 100g de farina
- 100g de sucre glass
- 100g de sucre normal
- 100g de mantega o margarina
- 6 ous
- 150g de xocolata (per fondre o 70% cacau)
- 1 sobre de llevadura
- Un pessic de sal

Per la cobertura:
- 150g de xocolata (per fondre o 70% cacau)
- 125gr nata líquida
- 30g mantega o margarina

Preparació:

1. Torrem les amettles, les triturem i les reservem.
2. En un bol gran posem la mantega que ha d'estar a temperatura ambient, com una pomada, i amb unes barilles batem i barregem bé amb el sucre glass.
3. Fonem la xocolata al bany maria o en el microones (una bona opció és fer-lo en la funció de descongelació) i ho afegim a la mantega, ho barregem bé i afegim els rovells dels ous, un a un i seguim barrejant.
4. Incorporem les ametlles picades i per útlim la sal, la farina i la llevadura.
5. Per últim afegim les clares d''ou que haurem muntat a punt de neu junt amb el sucre normal i ho barregem amb suavitat.
6. Posem la barreja a un motlle que haurem engrassat amb mantega i ho posem al forn uns 40 minuts a 170ºC.
7. Treiem el pa de pessic i ho deixem que es refredi. 
8. El partim per la mitat i posem una capa de mermelada d'albercoc, jo jo en tenia i l'he posat de maduixa, segurament no queda igual, però està bonissima!
9. Posem en un cassó a foc suau la xocolata amb la mantega i la nata, i ho barregem tot. Quan està homogeni ho aboquem sobre el pa de pessic conbrint-lo tot.
10. Ho guardem a la nevera, tot i així ho treiem una estona abans de servir perquè poguem gaudir-ho completament.

Truc:

Sempre que fem un pastís, li donarem la volta, és a dir, la part superior després d'haver-la enfornat és que haurà de quedar-se de base, així ens assegurem que la part superior del pastís serà totalment recta.



Bé doncs, fins aquí la meravella de pastís que ens mengem avui!
Ens en menjarem un trosset per vosaltres!!
BON PROFIT!

2 comentaris:

  1. Un Sacher! Això triomfa sempre i a més t'ha quedat xulíssim! Un petó.

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si! Ha set el meu segon sacher, perque el primer va ser un xic desastre, tot i que ens el vem menjar tambe eh!
      La veritat es que em pensava que eren mes complicats, per tan el resultat se m'ha posat molt be.
      Una abraçada

      Elimina