dijous, 1 de maig del 2014

Pa corona


Hola!

Quants dies sense publicar cap recepta, la veritat és que quan hi ha poc temps, en l'últim que es pensa és en fer més receptes, però bé, avui venim ben animats amb aquest meravellós pa que hem fet avui aprofitant que és pont!
Aquesta recepta l'he tret de L'Exquisit, la veritat és que té coses fantàstiques, les receptes també són molt senzilles.
De normal els pans es fan amb massa mare, però aquest vindria a ser una recepta ràpida, i la veritat és que és molt suau i tendre, ideal per qualsevol menjar i per qualsevol ocasió.

Bé doncs, som.hi amb el pa?

PA CORONA

Ingredients:

- 500g de farina de força
- 10g de sal
- 2 culleradetes d sucre
- 10g de llevadura ràpida de forner
- 200g de iogurt natural
- 175ml d'aigua




Preparació:

1. Barrejar els ingredients secs (farina, sal, sucre i llevat) i incorporar el iogurt i l'aigua (la quantitat que admeti). Amassar fins aconseguir una massa elàstica i homogènia (amb pastadora: 3 minuts a velocitat lenta i 8 minuts a velocitat ràpida)
2. Formar una bola i deixar reposar tapat amb un drap humit durant una hora. Pastar a mà per treure l'aire i tornar a formar una altra bola. Amb la base de la mà, formar el forat (així s'eviten estrips). Engrandir el forat fins a tenir un cercle de 25 cm. d'exterior i el forat central de 15-17 cm. Tapar amb un drap humit i deixar reposar durant una hora.
3. Enfarinar (opcional) i fer 4 talls en el pa, tal com es mostra a la foto. Coure al forn a 200 graus durant 25 minuts amb un recipient amb aigua al forn, per crear humitat i es formi una crosta cruixent.
4. Deixar refredar sobre d'una reixeta.

Nota *: si s'utilitza llevat fresc, diluir primer amb una mica d'aigua tèbia

Bé doncs, què us ha semblat la recepta, fàcil eh?
Doncs ja sabeu què toca, a provar-ho!
Us deixo les imatges, com sempre perquè us animeu a fer-lo.



 

4 comentaris:

  1. Acabo de descobrir el teu blog pel comentari que has deixat al meu :)
    Fer pa a casa és molt gratificant i enganxa, recompensa de sobres l'esforç i el temps d'espera.
    Aquest en forma de corona t'ha quedat fantàstic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma!
      Sí, la veritat és que ens agrada molt fer pa, ens encanta, tot i que no ens agrada tant esperar-nos amb la fermentació i això, però bé, el resultat val la pena!
      Gràcies per deixar la teva petjada aquí!
      Una abraçada

      Elimina
  2. ummm! Aquest pa té una pinta tremenda! A mi també m'agrada molt fer pa, tot i que ara fa molt de temps que no en faig, em fas venir ganes! Vaig a posar un enllaç del teu bloc al meu per no perdre'm cap de les teves receptes, una abraçada guapa!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenia, tenia!
      Que va volar "en menos que canta un gallo!" ejej
      Nosaltres la primera vegada que en vaig fer, bé, ens va acabar sortint dolç, una opció bona també, et deixo l'enllaç per si vols donar-hi un cop d'ull http://joorengaitucanyella.blogspot.com.es/2014/02/avui-ens-hem-superat.html
      La veritat és que va ser una experiència molt bona, i aquesta vegada vàrem trobar que era molt senzilla, i per això ens hem animat!
      T'animo a que ho provis també!
      Una abraçada! :)

      Elimina