dijous, 4 de setembre de 2014

Pain de Campagne


Hola!

Avui penjo una recepta d'un pa molt especial. Resulta que l'altre dia van venir a dinar els avis a casa, i el meu avi és un fanàtic del pa, així que en comptes d'anar-lo a buscar, vaig pensar que seria una bona idea fer-li jo i aixi fer el dinar encara més especial i que el gaudís! I així ho va fer, només en veure el pa deia: "Un pa fet per la néta, és el millor pa del món!" Així que aquí teniu la néta més orgullosa del món.

 
Resulta que també tinc més cosetes, i és que ara durant un temps no podré estar tan per aquí perquè començo la universitat, i la veritat és que em vé una mica de nou, i abans no em situï no tornaré a compartir més cosetes, perquè primer són els estudis, després els hobbies. Així que espero que la gaudiu tan com nosaltres!
Aquesta rececpta l'he tret del blog de L'exquisit i és fantàstica, aquesta i totes les receptes que hi ha, us animo a donar-hi un cop d'ull, us encantarà!

Hola!

Os comparto con vosotros una receta de un pan muy especial. Resulta que el otro día vinieros mis abuelos a comer en casa y el abuelo es un fanático del pan, así que en vez de ir a comprarlo, pensé que sería una buena idea hacerlo yo, y así la comida aún sería mas especial. Y así lo hice, y solo con verlo decía: "Un pan hecho por mi nieta, es el mejor pan del mundo". Así que aquí tenéis la nieta mas orgullosa del mundo!
Además tengo mas cositas, en breve empiezo la universidad así que no podré publicar durante un tiempo, ya que me viene todo un poquito de nuevo, y antes no me situe, no volveré a estar por aquí, porqués estaréis conmigo que antes son los estudios que los hobbies. Así que espero que lo disfruteis tanto como nosotros!
Ésta receta está sacada del blog L'exquisit que os animo a dar una ojeada porque seguro que os gusta mucho.

PAIN DE CAMPAGNE

Ingredients per la massa mare:

- 175g de farina de força
- 50g de farina integral
- 200ml d'aigua
- 2g de llevadura de panaderia o 2,5g de llevadura seca "Maizena"

Ingredients pel pa:

- 225g de farina
- 50g de farina integral
- 25g de farina de sègol
- 7g de lelvadura de panaderia o 4g de llevadura seca "Maizena"
- 8g de sal
- 2g de sucre
- 120ml d'aigua

Preparació de la massa mare:

1. Barregem tots els ingredients i els deixem reposar una nit

Preparació del pa:

1. Barrejar els ingredients secs (farines, sal, sucre i llevadura) i incorporar la massa mare i l'aigua (la quantitat que admeti). 
2. Amassar fins aconsseguir una massa elàstica i homohènia (amb amassadora: 3 minuts a velocitat lenta i 8 minuts a velocitat ràpida), (pels que no tenim amassadora, paciència!)
3. Formem una bola i ho deixexm reposar tapat amb un trap humit durant una hora (Ull! Posar-ho en un recipient força gros o vol, creix moltíssim!)
4. Seguidament amassar-ho a mà per treure-li l'aire i tornar a formar una altra bola, tapar-ho amb el drap i deixar-ho reposar una hora més! (torna a créixer! i molt!)
5. Tamissar farina per sobre i fer tres talls en els diferents sentits, de la manera que es veu a la foto.
6. Enfornar-ho a 200ºC durant 30 minuts, amb una plata amb aigua a l'interior del forn.
7. Ho deixem refredar sobre una reixeta.

PAIN DE CAMPAGNE

Ingredientes masa madre:

- 175g harina de fuerza
- 50g harina integral
- 200ml de agua
- 2g de levadura instantánea de panadero o 2,5g de levadura seca tipo maizena

Ingredientes para el pan:

- 225g harina de fuerza
- 50g harina integral
- 25g harina de centeno
- 7g levadura instantánea o 4g de levadura de panadería tipo maizena
- 8g sal
- 2g azúcar
- 120ml agua

Preparación de la masa madre:

1. Mezclar los ingredientes y dejar reposar una noche

Preparación del pan:

1. Mezclar los ingredientes secos (harinas, sal, azúcar y levadura) e incorporar la masa madre y el agua (la cantidad que admita).
2. Amasar hasta conseguir una masa elástica y homogénea (con amasadora: 3 minutos a velocidad lenta y 8 minutos a velocidad rápida) , (para los que no tenéis amasadora, paciencia!)
3. Formar una bola y dejar reposar tapado con un trapo húmedo durante una hora (ojo! crece muchísimo! tenemos que ponerlo en un recipiente grande!)
4. Amasar a mano para quitar el aire y volver a formar otra bola, tapar con el trapo y dejar reposar otra hora más. (va a volver a crecer mucho!)
5. Espolvorear harnia por encima y hacer tres cortes en ambos setidos, tal y como se ve en la foto.
6. Hornear a 200ºC durante 30 minutos, con una bandeja con agua en el interior del horno.
7. Dejar enfriar encima de una rejilla

Doncs bé, fins aquí va la recepta d'aquest pa tant i tan fantàstic! Per cert, us recomano que els talls del pa no els feu tan proofunds, ja que sinó les llesques queden un xic primetes
Bon profit! I fins aviat!

Pues hasta aquí la receta de este pan tan y tan fantastico! Por cierto, os recomiendo que los cortes del pan no los hagáis muy profundos ya que sinó las rodajas quedan un poquito delgaditas!
Buen provecho! Hasta pronto!

4 comentaris:

  1. Ostres que content que havia d'estar el teu avi amb aquest pa, Kàtia! Té molt, molt bona pinta!!

    Una abraçada ben forta bonica i ja veuràs com la Uni t'anirà molt bé ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Cristina, l'avi va quedar més que encantat!
      Ja et diré a veure què tal anem, de moment me l'agafo amb energia i ganes, però ja ens ho trobarem!
      Una abraçada bonica! :)

      Elimina
  2. Kàtia aquest pa esta espectacular, m'encanta! No m'extranya que l'avi estigues ben orgullòs, no es per menys! Segur que la uni t'anirà genial, coneixeras gent nova que potser t'acompanyarà tota la vida, gaudeixo molt, ja veuras com t'ho passaras molt bé i a més t'anirà de conya perque ets una noia molt trempada, un petó maca!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Pilar!!!
      Quan el provis no podras deixar de fer-lo, es requetebonissim!
      Gracies pels anims! Estic feta un sac de nervis!
      Una.abraçada!

      Elimina