dilluns, 20 d’octubre del 2014

Crema de pastanaga i moniato / Crema de zanahoria y boniato



Hola!

Com esteu?? Ja va arribar la tardor fa uns dies, però sembla que aquest any el fred i els colors de tardor no es veuen tan amb aquest sol que ens acompanya cada dia! Quin gust conservar una mica la calor, que l'hivern és molt llarg. Aquest any encara que la tardor no sembli arribar els fruits d'aquesta temporada si que ho han fet, i han arribat més bons que mai, us hi heu trobat? O només sóc jo que esperava que arribés perquè arribéssin els moniatos i les castatnyes?


Bé, doncs avui us porto una recepta que és plenament de tardor, i és que amb aquests productes tan genials que tenim, quines coses més delicioses podem fer! Aquest dissabte vaig anar a mercat a Vic, i em vaig ben firar de cosetes boníssimes de les parades, tot semblava boníssim i m'ho volia endur tot, sort que hi vaig acompanyada, que sinó...!!
Les fotos són amb el mòbil així que no se si es veuran massa bé


Hola!

Cómo estais? Ya hace unos días que el otoño ha llegado, peró este año parece que el frio y los colores otoñales no se dejan ver con este sol que nos acompaña cada día! Que gusto conservar un poquito el calor, y es que el invierno es muy laaaargo!! Este año aunque el otoño no parece que llegue sus frutos si lo han hecho, y han llegado mas buenos que nunca, lo habeis notado? O solo soy yo la que estaba esperando que llegaran los boniatos y las castañas?
Bien, pues hoy os llebo una receta que es mucho de otoño, y es que con estos productos tan buenos que tenemos, que cosas mas deliciosas podemos hacer! Este sabado dui ala mercado de Vic, y me quedé muchas costias muy muy buenas de sus tenderetes, todo parecía buenísimo y me lo quería quedar todo, surte que voy acompañada, que sinó...!
Las fotos de mas abajo estan hechas con el mobil, así que no se si se ven muy bién


Bé doncs, comencem amb la recepta?

CREMA DE PASTANAGA I MONIATO

Ingredients (x4):

- 6 pastanagues
- 2 moniatos
- 3 cebes
- Oli
- Caldo de verdures / o de carn
- Curry

Preparació:

1. Pelem i tallem les cebes i les posem en una olla amb un rajolí d'oli fins que es tornin transperents.
2. Mentre es cou la ceba, pelem i tallem les pastanagues i els moniatos, procurant que els trossets no quedin massa grans ja que sinó la cocció tarda més.
3. Quan ja tinguem les cebes cuites i afegim els moniatos i les pastanagues tallades i un polsim de curry i ho deixem uns minuts perquè es coguin amb la ceba.
4. Quan ja començi a agafar color, afegirem un litre aproximadament de caldo (la quantitat variarà de si voleu sopa o crema).
5. Ho deixem coure uns 20-25 minuts aproximadament, fins que punxem el moniato amb una forquilla i estigui tovet.
6. Ho posem en un vas de batre i amb el túrmix ho deixem sense cap grumoll.
7. Ho podem servir calent o tebi, tot i que fred també està bo. A sobre per la decoració i podem posar el que més ens agradi. A mi m'agrada amb avellanes, pipes i trossets de pa torrats "picatostes"

Espero que us encanti i la feu molt durant la tardor!!


Bueno pues, empezamos con la receta?

CREMA DE ZANAHORIA Y BONIATO

Ingredientes (x4):

- 6 zanahorias
- 2 boniatos
- 3 cebollas
- Aceite
- Caldo de verduras / o de carne
- Curry

Preparación:

1. Pelamos y cortamos las cebollas y las ponemos en una olla con un chorrito de aceite hasta que se vuelvan transperents.
2. Mientras se cuece la cebolla, pelamos y cortamos las zanahorias y los boniatos, procurando que los trocitos no queden demasiado grandes ya que sino la cocción tarda más.
3. Cuando ya tengamos las cebollas cocidas, añadimos los boniatos y las zanahorias cortadas y una pizca de curry y lo dejamos unos minutos para que se cuezan con la cebolla.
4. Cuando ya empiece a tomar color, añadiremos un litro aproximadamente de caldo (la cantidad variará de si queréis sopa o crema).
5. Lo dejamos cocer unos 20-25 minutos aproximadamente, hasta que pinchamos el boniato con un tenedor y esté blandito.
6. Lo ponemos en un vaso de batir y con el túrmix lo dejamos sin ningún grumo.
7. Lo podemos servir caliente o tibio, aunque frío también está bueno. Encima para la decoración y podemos poner lo que más nos guste. A mí me gusta con avellanas, pipas y trocitos de pan tostados "picatostes" 

Espero que os encante y la hagais mucho durante el otoño!!


6 comentaris:

  1. Quina combinació tan deliciosa de colors de tardor-

    ResponElimina
  2. Té molta molta bona pinta! I el curry li va de perles a la pastanaga, jo la faig sovint tot i que el boniato es una novetat per a mi. Una abraçada maca

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Pilar! Va ser tot un descobriment posar-hi moniato!
      T'animo a provar-ho!

      Una abraçada!

      Elimina
  3. Aproftar els productes de temporada és genial, el resultat dels plats és fantàstic, veritat?

    Aquesta crema que ens portes fa molt bona pinta i tot i que encara tenim dies de caloreta, per sopar a mi, m'agraden moltíssim aquestes cremes!

    Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siii! I a mercat n'està ple! Moltes vegades quan hi passem tenim l'impuls de comprar coses!
      És que està tot tan bo!!! I es poden fer taaaaantes receptes!
      I aquesta calor... ufff!!! Què en farem!

      Una abraçada guapa!

      Elimina