dijous, 8 de maig del 2014

Tapa quiche de carbassó i gall d'indi


Hola!

Avui us porto una recepta que ens va agradar molt, ja sigui per la diferència i pel gust que tenia, ens va encantar!.
Resulta que tenia pensat fer una quiche gran, com ja havia fet algun cop, però em devia passar algun ocellet pel cap, perquè vaig voler fer un canvi, que semblava que seria una gran idea, fer petites quiches, eh! la idea era bona, sí més no en el meu cap! He de reconèixer que van quedar molt bones i molt cuquis, però duran el procés, vàrem patir, la veritat, siguem sincers!
A casa és una de les maneres que més ens agrada de menjar carbassó, tot i que clar, no ens els podem menjar sempre amb bacó, perquè sinó, tal i com diu ben bé, acabarem com baconets!
Doncs bé, aquesta tapeta tan bona, ens va més que bé per participar en el repte de Memòries d'una cuinera, que va de tapes! Sí! Ho heu sentit bé, ara que arriba el bon temps, què més bé de gust que sortir el carrer i prendre unes tapes? Doncs bé, ara ens les podrem fer nosaltres perquè de ben segur que en sortiran de delicioses!


Què doncs, som-hi amb la recepta?

TAPA DE QUICHE DE CARBASSÓ I GALL D'INDI

Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full
- 1 carbassó (verd o blanc)
- 5 laminetes de gall d'indi (jo utilitzo el de Campofrío que ens agrada molt)
- 100-150ml de crema de llet
- 1 ou

Preparació

1. Posem una paella a escalfar amb un rajolí d'oli a foc mig, i mentre s'escalfa tallem el carbassó i el gall d'indi a quadres petitons i els posem a fer (només el carbassó), ja que tarden una mica.


2. Mentre el carbassó es cou, agafem la pasta de full i l'estenem bé sobre una base on podem tallar. Agafem un tallador (jo utilitzo els motlles rodons que a vegades fem servir per fer pastissos d'arròs) i tallem la base de pasta de full. Un cop ja tenim les rodonetes marcades, agafem flameres i les disposem totes, ben posades, si queden plecs no passa res, perquè és el que donarà forma a la pasta de full. Jo els he punxat perquè no s'inflessin massa. I els posarem al forn que ja haurem preescalfat prèviament a 200ºC durant 30 minuts aproximadament.


3. Afegim el gall d'indi a la paella on hi tenim el carbassó, serà ràpid, ja que es fa amb un momentet, quan tenim el gall d'indi ben incorporat i fet, hi afegim la crema de llet i deixem que espessi una mica, ja que això farà que no ens quedi tan líquid. Seguidament parem el foc i hi tirem l'ou i ho ben barregem. El fet de que haguem parat el foc, no serà important, ja que tot està calent i l'ou s'acabarà de fer amb l'escalfor de la barreja. Ho hem de barrejar bé, per procurar que no se'ns enganxi a la paella. Queda una barreja així tota estranya (el color i la textura) però no patiu! Això és el que volem!




4. Per últim traiem les flameres amb la pasta de full que ja s'haurà cuit, les traiem de les flameres i amb un ganivet amb cura retallem la part de sobre (com si fos una tapa), si estem de sort i se'ns treu bé, la podrem aprofitar per tapar-ho, però si esteu de mala sort com jo, i se us trenca, no passa res, ho esmicoleu i ho afegiu a la barreja de carbassó que també hi queda molt bé!
Ompliu  les "tartaletes" amb una cullereta, i hi posem una mica de sèsam per sobre, que hi dóna un toc cruixent molt interessant.


Doncs bé, fins aquí la meva aportació d'avui, amb aquesta tapeta tan espectacular i bona!
Ens veiem aviat!
Bon profit!

5 comentaris:

  1. boníssim! Han d'estar molt bones aquestes tapetes, una abraçada!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pilar! Doncs si que estan bones si!. Van volar de plat!
      Una abraçada!

      Elimina
  2. En foramt mini queden super vistoses i elegants.
    Una manera original de fer una quiche, ideal per una tapa deliciosa d'èxit assegurat!

    ResponElimina
  3. Hola Gemma, la veritat es que si. Aixi aprofitem i menjem una mica de carbasso q ara esta molt bo! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Ohh gràcies a l'spam no he vist el comentari que vas deixar-me fa dies al meu blog... però ja està solucionat perquè ja et segueixo per blogger i així no em perdo res més ;). Aquestes mini quiches m'encanten, i el farcit escollit també! Una proposta genial pel memòries d'aquest mes!! un petó!

    ResponElimina