dilluns, 18 d’agost del 2014

Pa de pessic dolç de taronja / Bizcocho dulze de naranja


Hola!

Avui us porto aquesta recepta boníssima, molt i molt senzilla també!
Aquesta recepta la vàrem fer fa un temps, però s'havia quedat enrere, i avui que l'he trobat he decidit compartir-la amb vosaltres.
De fet, la vàrem fer per aprofitar les clares que van sobrar de la crema de la coca de Sant Joan i és que no sabiem què fer-ne, però n'hem tret un molt bon resultat, a en Manel li ha agradat molt. En general, els bescuits i pans de pessic fets només de clares d'ou, solen ser molt flonjos i lleugers, i aquest també és així.

La recepta la vàrem treure de Cuina per llaminers i la veritat és que m'ha encantat la pàgina, les receptes que comparteixen i que aniré provant mica en mica.

Hola!

Hoy os traigo esta receta buenísima, muy, muy sencilla también!
Esta receta la hicimos hace un tiempo, pero se había quedado atrás, y hoy que lo he encontrado he decidido compartirla con vosotros.  

De hecho, la hicimos para aprovechar las claras que sobraron de la crema de la Coca de San Juan y es que no sabíamos qué hacer, pero hemos sacado un muy buen resultado, a Manuel le ha gustado mucho. En general, los bizcochos y bizcochos hechos sólo de claras de huevo, suelen ser muy suaves y ligeros, y este también es así.

La receta la sacamos de Cuina per llaminers y la verdad es que me ha encantado la página, las recetas que comparten y que iré probando poco a poco.


PA DE PESSIC DE TARONJA

Ingredients:

- 6 clares d'ou
- 245g de sucre
- 135g de farina
- 135g de mantega
- Pell d'una taronja

Preparació:

1. Preescalfem el forn a 180ºC
2. Fornem la mantega al microones i després la deixem refredar a temperatura ambient.
3. Batem les clares a punt de neu, i quasi quan acabem hi tirem una culleradeta de sucre (del que utilitzarem per fer el plum)
4. En un bol, barregem la resta del sucre amb la ratlladura de la taronja. Hi afegim les clares barrejant-ho amb moviments envolvents.
5. Tot seguit hi afegim la farina tamissada, a poc a poc, i remenant amb suavitat.
6. Finalment hi afegim la mantega fosa a poc a poc amb un rajolí molt fi.
7. Ho avoquem en un motlle de plum cake que prèviament haurem untat amb mantega i espolsat amb farina.
8. Just abans de posar el plum al forn abaixem la temperatura a 160ºC i es cou durant uns 40 minuts aproximadament.
9. Ho deixem al forn un cop ja estigui cuit ho deixem que reposi i es refredi.
10. Ho desmotllem i hi posem sucre glass per sobre.

I res, a gaudir del pa de pessic!




BIZCOCHO DE NARANJA
 

Ingredientes:

- 6 claras de huevo
- 245g de azúcar
- 135g de harina
- 135g de mantequilla
- Piel de una naranja
 

Preparación:

1. Precalentamos el horno a 180 º C
2. Fundimos la mantequilla en el microondas y luego la dejamos enfriar a temperatura ambiente.
3. Batimos las claras a punto de nieve, y casi cuando acabamos echamos una cucharadita de azúcar (lo que utilizaremos para hacer el plum)
4. En un bol, mezclamos el resto del azúcar con la ralladura de la naranja. Añadimos las claras mezclándolo con movimientos envolventes.
5. A continuación añadimos la harina tamizada, poco a poco, y removiendo con suavidad.
6. Finalmente añadimos la mantequilla fundida poco a poco con un chorrito muy fino.
7. Lo avocamos en un molde de cake que previamente habremos untado con mantequilla y espolvoreado con harina.
8. Justo antes de poner el plum al horno bajamos la temperatura a 160 º y se cuece durante unos 40 minutos aproximadamente.
9. Lo dejamos en el horno una vez ya esté cocido lo dejamos que repose y se enfríe.
10. Lo desmoldamos y ponemos azúcar glass por encima.

Y nada, a disfrutar del bizcocho!



Bon profit!

6 comentaris:

  1. Una recepta ben bona! Jo també adoro el pa de pessic de taronja pero no ho he fet mai només amb clares, ho hauré de tastar! Un petó maca

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està bonissima! I amb clares fa que encara sigui molt més esponjosa i més sana, evidentment!
      T'animo a provar-ho! :)

      Una abraçada!

      Elimina
  2. Et va quedar molt bonic i segur que deliciós Kàtia! Que esponjós que es veu... mmmm!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esponjós ho era, pero com que ens el mengem amb tanta energia i ganes no pensem mai ensenyar-vos com n'es d'esponjós.
      Pero estava boniiiiissim!

      Una abraçada guapa!

      Elimina
  3. Kàtia, enhorabona per l'èxit! T'ha quedat un pa de pessic molt bonic. Me n'alegro que el meu blog et serveixi d'inspiració. :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mercè, la veritat es que va ser una bona troballa i des d'aquell dia que l'hem anat fent varies vegades perque ens encanta!
      Una abraçada!

      Elimina