diumenge, 30 de març del 2014

Filet de porc amb salsa i puré de patata i pernil


Hola!

Com esteu?
Bé, ja tornem a estar aquí, ara feia molts dies que no m'anava bé, no trobava el momentet, però amb la pluja que cau avui, farem dia de relax, així que aprofitarem i us deixaré aquesta recepta tan bona que hem fet!
El filet de porc ja l'hem fet altres vegades,  quan el vàrem fer amb carbassa, us deixo l'enllaç per si no el vau poguer veure, Filet de porc amb carbassa
Doncs bé, avui us el porto però, amb salsa de pernil i puré de patata amb pernil deshidratat! mmmmm! Ja torna la salivera!
Som-hi doncs?

FILET DE PORC AMB SALSA I PURÉ DE PATATA I PERNIL

Ingredients pel filet:

- 1 filet de porc
- Oli
- Sal (jo no en vaig utilitzar perquè el pernil ja és prou salat)

Ingredients per el puré de patata:

- 4 patates de mida normal
- 1 got de llet
- Una mica d'orenga
- Virutes de pernil deshidratat

Ingredients per la salsa de pernil

- 3 ossos de pernil (petitets)
- 1 potet de crema de llet

Preparació del puré de patata:

1. Posem un cassó amb aigua aproximadament a 60º-70º i deixem les patates una mitja horeta.
2. Mentre tenim les patates coent, posem un altre cassó amb els 3 ossos de pernil i el pot de crema de llet a bullir i ho deixem aproximadament uns 20 minutets, perquè així la crema ens agafi el gust de pernil.



3. Un cop ja tenim les patates cuites, les pelem, les tallem a trossets pertits i les xafem. Quan les tenim xafades, hi afegim la llet i l'orenga i ho deixem una mica més al cassó, perquè s'integri tot. 
Agafem un parell de làmines de pernil que tinguem, ho posem en un plat i al microones durant 3 minuts a aproximadament. Quan ho treiem ho posem dins un morter i ho piquem fins que ens quedi "sal de pernil, o virutes de pernil deshidratat".


4. Posem una paella a escalfar amb poc oli i quan estigui ben calenta i posem el filet que haurem tallat amb la gruixudària d'apxoximadament un dit. Ho deixem a la paella que s'enrosseixi per fora, però tendre pel mig.


5. Mentre el filet es fa (que serà molt ràpidi), treiem la salsa del foc i treiem els ossos de pernil.
6. Un cop ja ho tenim tot, posem el filet al plat, la salsa en una salsera i el puré acompanyant el filet, amb una mica de virutes de pernil per sobre.





He de dir que jo vaig posar una mica de virutes a la salsa, i llavors tenia extremadament molt gust de pernil, i això no ens va acabar de convèncer.

Doncs bé, fins aquí la recepta d'avui. Espero que la proveu, no us decepcionarà!
Ens veiem en el següent!
Bon profit!

1 comentari:

  1. mmmm... que bo! A mi també em ve salivera Kàtia! Segur que estava boníssim!

    Un petonet!

    ResponElimina