diumenge, 23 de març de 2014

Blinis o Pancakes


Què, ja heu berenat?

Hola, holaaa!!!
Com esteu? Ha anat bé el cap de setmana?
La recepta que portem avui és molt molt curteta i senzilleta però tan bona! Que us en llepareu els dits!!
Nosaltres hem volgut fer una mica de cuiners, sí, en Manel també! Teníem gana de golafreria i què hem fet? Blinis!
Sabeu què és?
De normal s'en diu tortita o panqueque (en anglès pancake) és un pa pla rodó, sovint dolç, generalment fet a partir de llet, mantega, ous, farina, llevat, sucre i potser una espècie com pot ser la canyella.

Jo l'he tret d'una companya que vaig veure que l'altre dia els feia, l' Elena i la veritat és que me'n vaig enamorar. Encara no els havia provat mai, i avui hem pensat que seria el millor dia per provar-ho, amb aquest temps que fa era el millor dia.
Aquesta recepta també l'he trobat a el blog de Martha Steawart i que està molt i molt bé!

Bé doncs, som-hi! Que ja deveu tenir ganes de provar-ho!

BLINIS

Ingredients:

- 7 cullerades de farina
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada de llevadura química
- 7 cullerades de llet
- 1 cullerada d'oli
- 1 ou

Preparació:

1. Agafem un bol i afegim la farina, el sucre i la llevadura química i ho ben barregem.
2. Agafem un altre bol i afegim la llet, l'oli i l'ou i ho ben batem.
3. Afegim els ingredients secs a la barreja de líquid i ho barregem amb energia fins que quedi ben homogènia i sense grumollets.
4. Posem a escalfar una paella (no ens passem de temperatura! jo l'he deixat a la mitat, perquè la primera se'ns ha cremat!) i hi posem una mica de mantega, jo utilitzo l'esprai que va molt bé per dosificar la quanitat. Perquè no quedi un excés de mantega ho freguem una mica amb un paper.
5. Hi tirem la barreja, jo per cada una he tirat dues cullerades (amb la cullera de gelats), procurant que li quedi una forma el més rodona possible.
6. L'haurem de deixar aproximadament un minutet, i després amb una espàtula o una llengua de gat n'anem aixecant els laterals, i així després ens serà fàcil a l'hora de girar-la. El deixem el minutet restant i ja estarà.
7. Ens la podem menjar amb el que més ens agradi, crema de cacau, mel, sucre, mantega, xarop de xocolata o de fruits vermells, el que més ens vingui de gust!

Jo veieu que les he acompanyat amb algunes maduixes aprofitant que ara és el millor temps i que estan boníssimes, i realment no hi queden gens malament!

Us deixo un parell d'imatges més perquè s'us faci la boca aigua i l'hagueu de provar!
Que de ben segur que us agrada, què dic jo, us encantarà!!



Doncs bé, fins aquí el petit plaer d'avui!
Espero que us agradi
Que profiti!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada