dilluns, 21 de juliol de 2014

Pa de dues farines amb rosella


Hola!!!

Com porteu l'estiu? Molta calor, no?
Feia molts dies que no compartia res amb vosaltres, i es que es posen tan bé unes vacancetes...! Sé que tothom m'entén!
Bé, doncs avui com veieu us torno a portar una altra vegada pa, que més o menys la recepta és la mateixa que l'anterior, però hem canviat vàries cosetes, i el resultat és molt i molt interessant, i així, que què millor que compartir-ho perquè vosaltres també ho pogueu fer?
Us animeu amb la recepta doncs?

PA DE DUES FARINES AMB ROSELLA

Ingredients: 

- 380g de farina de força
- 120g de farina de blat
- 10g de farina de forner
- 10g de sal
- 2 c/s de sucre
- 200g de iogurt natural o bé 200ml de llet
- 175ml d'aigua
- Rosella, sèsam, pipes salades, pipes de carbassa

Preparació:

1. Barrejar tots els ingredients secs, les farines, sal, sucre, llevat. Ho barregem tot molt bé.
2. Afegir el iogurt i l'aigua (aquesta l'hem d'anar afegint a poc a poc, la que admeti la massa). Hem d'aconseguir que quedi una massa elàstica i homogènia.
3. Formar una bola i ho deixem reposar tapat amb un drap humit o bé amb un paper film durant una hora.
4. Ho tornem a amassar per treure-li l'aire i hi afegim els fruits secs si els hi volem posar, i la rosella que hi donarà un toc fantàstic, i tornem a formar una altra bola. Li donem la forma al pa de la manera que més ens agradi, deixant-ho a sobre la reixa de forn on hi haurem posat un tros de paper de forn. Ho tornem a tapar amb el drap o amb el paper film i ho tornem a deixar reposar una hora més.
5. Ho podem enfarinar, però en el nostre cas l'hem remullat amb un pinzell amb aigua i hi hem posat en un les pipes (salades i de carbassa) i a l'altre hi hem posat sèsam i una mica més de rosella.
6. Ho enfornem a 200ºC durant uns 35-40 minuts amb un recipient amb aigua en el forn, per crear humitat i es formi una crosta cruixent.
7. Ho deixem refredar sobre la reixa.

 


Bé doncs, fins aquí la recepta d'avui, espero que us animeu a provar-ho. Hem de perdre aquesta por a fer pa!

2 comentaris:

  1. Guau quin pa! Quina enveja que em fas, tenen una pinta increible! A veure si em decideixo aquests dies de vacances... Un petó guapa!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Pilar!
      Nosaltres des de que hem descobert les receptes senzilles de pa que no deixem de fer-ne, i la veritat és que cada vegada ens surt més bo i ho gaudim més!
      Ànims! Una abraçada!

      Elimina