Hola!
Avui us porto una recepta salada, que ja tocava, entre tants dolços...! costa una mica fer "l'operació biquini", i la veritat és que avui buscant receptes, per fer alguna coseta per sortir de la rutina del menjar, he ensopegat amb aquest flam que m'ha semblat una idea fantàstica la veritat, i és tan senzilla de fer i tan bona, que de ben segur que l'afegim a la "rutina" del menjar.
Són uns flamets fet de verdura, i perquè quedin lligadetts, utilitzem ou, llet i formatge, en voleu veure la recepta? Som-hi doncs!!
FLAM DE PASTANAGA AMB CREMA DE MONGETA
Ingredients (per 4 persones):
- 400g de pastanagues
- 1 ceba
- 125g de formatge (és opcional, ens servirà per donar consistència al flam. Jo no l'he posat)
- 3 ous
- 1/2 got de llet
- 1/2 got de nata líquida
- 100g de mongetes tendres
- 1 patata
- Oli, sal, pebre
Preparació:
1. Piquem la ceba i la posem a poxar en una paella amb un rajolí d'oli. Mentres la eba es cou, pelem les pastanagues i les tallem a rondanxes fines i les afegim a la ceba. Si hi ha massa oli, ho passem per un col·lador, és important que no hi hagi excedent d'oli.
2. Barregem els ous, el formatge (recordem que és opcional), la llet i la nata líquida. Ho amanim amb la sal i el pebre, i quan ho tenim tot ben barrejat hi tirem la pastanaga i les cebes que haurem cuit.
3. Cubrim una plata de forn amb paper de forn (no és necessari si untem bé la plata amb mantega). Untem la plata amb mantega i una mica de pa ratllat escampat per tota la font. Hi afegim la crema de pastanaga i ho posem al forn al bany maria a 180ºC (que haurem preescalfat prèviament) durant 35-40minuts, jo amb 35 n'he tingut suficient perquè ho he fet amb motlles de flamera.
4. Mentre el flam està al forn, pelem la patata i la posem a coure amb les mongetes. Ho deixem coure uns 15 miunts, o quan veiem que la patata està cuita. Ho col·lem, ho triturem i reservem.
5. A l'hora d'emplatar, posem la crema al fons del plat i hi posem un tall de flam, o en el meu cas, un flamet sencer.
6. Ho podem decorar amb una mica de llavors de sèsam, rosella o "picatostes" que li donaran un toc cruixent i boníssim!
Què us sembla, ho provem? A nosaltres ens ha encantat!
BON PROFIT!!
Ohh! quins falmets mes monos, i boníssims que han d'estar, m'encanta! Un petó!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
Jo crec que estan bons perque son petitons i ens recorda els postres dolços!, no?
EliminaUna abraçada Pilar!
Jo ja passo de l'operació biquini!!!! Que només vivim una vegada, a més hem d'alimentar el blog de cuina heheh. Això si, aviat no quedaran muntanyes per caminar ja que a casa hem de cremar tot allò que mengem
ResponEliminaAquests flamets estan boníssims, segur... i potser no em caldrà caminar tant l'endemà ;-)
PTNTS
Dolça
A nosaltres també ens costa una mica l'operacio biquini, ens agraden massa els dolços, pero no podem menjar sempre el mateix, i de tan en tan, una coseta aixi, encara que no porti sucre, ho presentes petito i sembla que estigui mes bo eh! Tot i aixi, t'he de dir que jo he anat a caminar igualment despres!
EliminaUna abraçada Dolça!
Mai havia vist un flam de pastanaga, que bo!!! A part d'original ha d'estar boníssim i amb la crema de mongeta, genial! A més queda molt vistós el resultat! A més em sembla una manera fantàstica per cuinar la verdura a qui potser no li agrada tant, siguin petits o grans ;)
ResponEliminaPetons!
Boníssim no! Reboníssim!!!
EliminaJo tampoc n'havia vist mai, però és una bona idea perquè en Manel en mengi, ja que li costa una mica això de la verdura, i d'aquesta manera volen! és una passada! Te'ls recomano, i la crema de mongeta, uf! no tinc paraules! Prova-ho!
Una abraçada bonica!!