dissabte, 9 d’agost del 2014

Crema catalana amb mascarpone / Crema catalana con mascarpone


Hola!

Avui us porto una recepta boníssima que vé molt de gust ara l'estiu, ja que es fresqueta, tot i així també ens la podem menjar a l'hivern, però sembla que les coses fresquetes venen més de gust quan fa una mica de caloreta, no? I com que avui sembla ser un dia d'aquests, què millor que un postre refrescant.?
Aquesta recepta la vaig trobar l'altre dia al blog de la Judith de El món de Juju i és que ja des del primer moment que la vaig veure, vaig pensar que seria un postre que a casa triunfaria, i així ha set. L'únic que ens ha faltat potser fruita per acompanyar-ho, tot i que ho hem fet de galetes i la veritat és que el toc cruixent és espectacular i hi queda fantàsticament bé. Us ho recomano

Hola!

Hoy os traigo una receta buenísima que viene muy bien ahora en verano, ya que es fresquita, aún así también nos la podemos comer en invierno, pero parece que las cosas fresquitas viene más bien cuando hace un poco de calorcito , no? Y como hoy parece ser un día de estos, qué mejor que un postre refrescante.?

Esta receta la encontré el otro día en el blog de ​​Judith de El món de Juju y es que ya desde el primer momento que la vi, pensé que sería un postre que en casa triunfaría, y así ha sido. Lo único que nos ha faltado quizá fruta para acompañarlo, aunque lo hemos hecho de galletas y la verdad es que el toque crujiente es espectacular y queda fantásticamente bien. Os lo recomiendo

Què us sembla, ens hi posem amb la recepta?

CREMA CATALANA AMB MASCARPONE
 
Ingredients:
 
- 500ml de llet
- 125g de sucre
- El suc d'una llimona (jo no en tenia i no l'hi he pogut posar)
- 1 branca de canyella
- 4 rovells d'ou
- 20g de maicena
- 200g de mascarpone
- Sucre per posar-ho a sobre i cremar-ho
 
Preparació:
 
1. Posar la llet, la canyella i el mascarpone (tot ben barrejat) a un cassó fins que arrenqui al bull. Quan això passi, apaguem el foc i ho reservem.
2. Agafem un bol, i hi posem els rovells i el sucre i ho barregem fins que ens quedi una crema blanquinosa. Llavors hi afegim la maicena dissolta prèviament amb una mica de llet i ho passem per un colador perquè no se'ns formin grumolls.
3. Ho barregem o a poc a poc procurant que quedi ben homogeni.
4. Anem afegint la llet que hem reservat amb molta cura i anem remenant perquè es vagi integrant tot.
5. Un cop tenim la barreja homogènia ho posem en un cassó (jo n'he agafat un de net) i posem a bullir a foc lent.
6. No parem de barrejar el que tenim al cassó. I un cop estigui espès, ho posem en recipients, o en un de sol.
7. Ho deixem refredar a temperatura ambient durant 15-20 minuts aproximadament. I seguidament ho posem a la nevera.
 
¿Qué os parece, nos ponemos con la receta?
 
CREMA CATALANA CON MASCARPONE  
Ingredientes:

- 500ml de leche
- 125g de azúcar
- El jugo de un limón (yo no tenía y no se lo he podido poner)
- 1 rama de canela
- 4 yemas de huevo
- 20g de maicena
- 200g de mascarpone
- Azúcar para ponerlo encima y quemarlo
  
Preparación:

1. Poner la leche, la canela y el mascarpone (todo bien mezclado) en un cazo hasta que arranque el hervor. Cuando esto ocurra, apagamos el fuego y reservamos.
2. Cogemos un bol, y ponemos las yemas y el azúcar y lo mezclamos hasta que nos quede una crema blanquecina. Entonces añadimos la maicena disuelta previamente con un poco de leche y lo pasamos por un colador para que no se nos formen grumos.
3. Lo mezclamos o despacio procurando que quede bien homogéneo.
4. Vamos añadiendo la leche que hemos reservado con mucho cuidado y vamos removiendo para que se vaya integrando todo.
5. Una vez tenemos la mezcla homogénea lo ponemos en un cazo (yo he cogido uno limpio) y ponemos a hervir a fuego lento.
6. No paramos de mezclar lo que tenemos en el cazo. Y una vez esté espeso, lo ponemos en recipientes, o en uno solo.
7. Lo dejamos enfriar a temperatura ambiente durante 15-20 minutos aproximadamente. Y seguidamente lo ponemos en la nevera.
 

 
Com sempre, espero que us agradi i que en gaudiu molt! Que profiti!!
 
Cómo siempre, espero que os guste y que disfrutéis mucho. Que aproveche! 

2 comentaris:

  1. Oh! Que bo! Unes postres ideals per l'estiu. Un petô maca!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oitant! Son super refrescants i bonissimes!
      Una abraçada!

      Elimina