dilluns, 10 de març del 2014

Arròs amb espàrrecs i patates


Avui us porto un plat d'arròs!
Hem aprofitat per fer-lo per participar al blog de Memòries d'una cuinera que aquest mes el repte són plats amb arròs, i per no presentar el típic doncs hem decidit fer aquest, i que bo que està!





He aprofitat avui que he anat a comprar i que he vist unes patates que feia molt de temps que no les havia vist enlloc, i que vaig menjar fa molts anys, i aprofitat per tornar-les a comprar i aprofitar per fer-les.
Són unes patates amb la pela negre, i que de dins són liles, realment fan gràcia, i quan en Manel les ha vist, ja cuites i tallades, no ha sapigut què eren fins que les ha provat. Anirem fent experiments ara que les hem tornat a trobar!
Perquè veieu la pinta que tenen de fora:


Doncs bé, som-hi amb la recepta d'arròs!

ARRÒS AMB ESPÀRRECS I PATATES

Ingredients:

- 4 patatonetes d'aquesta tan petitones.
- 2 patates negres
- 10 espàrrecs verds salvatges (nosaltres n'hem fet 5 per cada un)
- Una tassa d'arròs
- Caldo de pollastre o de verdura, jo he utilitzat el de pollastre

Preparació:

1. Posem 3 cassons amb aigua a bullir. En un hi posarem l'arròs, a l'altre hi posarem les patates i a l'altre els espàrrecs.
2. Els espàrrecs els deixarem aproximadament uns 5-10 minutets
3. L'arròs el deixarem uns 10 minuts aproximadament.
4. Les patates com que volem que estiguin força toves jo els hi he deixat uns 15 minutets.
5. Quan els espàrrecs estiguin cuits, els escorrem i els passem per aigua freda perquè es talli la cocció i quedin amb el color verd. Seguidament els tallem en 4 trossets més o menys.
6. Escorrem l'arròs i el passem per aigua freda perquè els grans no s'enganxin i estiguin separats.
7. Treiem l'aigua de les patates, les pelem i seguidament les tallem a daus.
8. Posem una paella amb un rajolí d'oli a escalfar i fregim una mica els espàrrecs, les patates i l'arròs.


9. Quan creiem que està al punt, hi afegim 1-2 tasses de caldo i deixem que vulli, com si fós un rissotto.


10. Parem el foc quan l'arròs ja ha absorbit tot el caldo.



Fins aquí doncs el dinar d'avui!
Espero que el concepte patata i arròs no us tiri enrere, la veritat és que a nosaltres ens ha sorprès molt!
A vegades a la cuina hem d'arriscar, no?

Doncs bé! No deixeu d'investigar i de cuinar, que és divertit!!

6 comentaris:

  1. les patates violetes fa temps que les tinc a la llista de pendents. Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. petonets

    ResponElimina
  2. Hi donen un toc molt original les patates violetes.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que són molt especials aquestes patates, fan gràcia i queden originals!
      Moltes gràcies per els nous reptes plantejats!
      Fins a la pròxima!

      Elimina
  3. Una bona part és arriscar, i aixís sempre pots trobar coses noves!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que les havia vist que les cuinava la meva mare però fa anys, i quan les vaig veure vaig decidir innovar, sempre és una cosa guai!, A vegades et pot sortir bé, i d'altres no, però si no ho provem, no ho sabrem, oi?
      Una abraçada, i gràcies per passar-te pel meu raconet.

      Elimina