dimecres, 29 de gener del 2014

Cargoles de llimona amb calamars


Holaaaa!!

Com esteu? Bé, avui el post no anirà de cosetes dolces sinó que variarem una mica, i posarem pasta.
A nosaltres ens agraden tots els tipus de pasta, i com més va, més ens adaptem a provar coses noves i salsses noves. Ens estem engrescant.
Fa un temps, vaig descobrir un blog que era molt interessant no si n'heu sentit a parlar, és: http://www.lapastaperalscatalans.cat/ de l'Antonella, i la veritat és que cada vegada ens engresquem més a provar coses noves. I fa un temps varem veure que hi havia un autor de pasta en Sandro Desii i curiosament ens van regalar un paquetet de pasta d'aquest magnífic autor, unes cargoles de llimona. Mare meva! Quan vem veure això ens vàrem posar les mans al cap! Com es cuina això? Perquè siguem sincers, ja que et regalen una pasta (que no és precisament barateta...), bona i d'autor, almenys no cometre el sacrilegi de cuinar-la malament.
Una petita mostra de les pastes que podem trobar a les botigues: 

Després d'informar-me per diferents llocs de com cuinar aquesta pasta i quina recepta utilitzar, ens hem decidit per fer-ne una de senzilleta però que el resultat va ser espectacular!
Doncs bé, aquí va la nostra recepta de:

CARGOLES DE LLIMONA AMB CALAMARS I CEBA DOLÇA

Ingredients:
- 1 ceba
- 2 culleradetes de sucre
- 2 grapadets d'anelles de calamar (depen del que mengi cada persona se'n agafa mes o menys)
- 80g de pasta per persona (aproximadament, va segons la quantitat que mengem cada u)




Preparació:

1. Posem una olla amb aigua a escalfar, tenint en compte que per cada 100g de pasta hi ha d'haver 1litre d'aigua. No és necessari posar oli a l'aigua, ja que si fem cas de les indicacions amb el litre d'aigua, la pasta en té suficient per no quedar-se enganxada entre ella.
2. Posem una paella a escalfar amb un rajolinet d'oli.
3. Mentre la paella s'escalfa, aprofitem per pelar la ceba i rallar-la o si us agrada trobar els trossets de ceba, la tallem fineta.
4. Afegim la ceba a la paella i la sofregim, deixem que es vagi fent, tenint cura d'anar-la remenant perquè no s'ens cremi.
5. Quan veiem que la ceba està dauradeta i afegim el sucre, i les anelles de calamars, que en 10 minutets estaran fetes. ho anem barrejant bé perquè no es cremi i deixem el foc a mínima potència perquè es mantingui en calor.
6. Anem donant un cop d'ull a l'aigua de l'olla, i quan estigui a punt d'arrencar el bull i posem un pessic de sal. I finalment quan bulli posem la pasta.
7. Hem de procurar seguir el peu de la lletra les indicacions del fabricant de la pasta (no es solen equivocar...!)
8. Un cop tenim la pasta feta, l'escorrem i l'afegim a la paella amb la ceba i els calamars perquè acabin d'agafar el gustet que li falta.
9. La pasta ja està llesta i la podem servir!




Bé, doncs, espero que en gaudiu tan com nosaltres ho hem fet!!
La veritat és que ens ha sorprès el resultat de l'invent que hem fet. Evidentment el paquet porta un parell més d'indicacions i receptes que també es poden fer, però, de la manera que som sempre volem fer les coses d'una altra manera i la veritat és que no ens podem queixar gens ni mica, el resultat, és sorprenen!!!

Doncs bé, aquí us deixo amb aquest platàs!!!
Bon di i bon profit!!!
i sobretot, 

NO DEIXEU DE POSAR GUST A LA VIDA!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada