dilluns, 24 de febrer de 2014

Brownie de 3 xocolates amb anous


Quin bon dia! I quin gran dilema!!!

Avui, he fet tres cosetes que volia compartir amb vosaltres i no sabia què ensenyar-vos. Al final, veieu que m'he decidit pel brownie, he pensat que els dilluns costen una micona i a vegades l'únic que falta és afegir-hi alguna coseta dolça i llavors el dia es veu millor. M'equivoco??

Avui, realment aquest brownie és ben bé un experiment, he anat barrejant coses com m'ha donat la gana, primer triava la quantitat que n'hi volia tirar i llavors bé, anava mirant com sortia i si hi faltava alguna coseta l'afegia, i escolta! ens ha quedat més que bé! Ens encanta! L'he fet petitó perquè si no quedava massa bé no haguessim de fer un esforç, i ara casi que me'n penedeixo d'haver-l'ho fet tan xic!

Anem per la recepta? O el que aproximadament és la recepta!

BROWNIE DE 3 XOCOLATES AMB ANOUS

Ingredients:

- 120g de xocolata blanca per fondre (no l'havia vist mai i la vaig descobrir al mercadona)
- 90g de xocolata amb llet
- 65g de mantega
- 25g de cacau en pols (cacau negre, o jo he utilitzat cola-cao que fa el mateix fet! )
- 2 ous
- 70g de farina
- 10 anous
- 15g sucre

I bé, també hi hauria d'haver sucre, però l'he provat i evidentment la xocolata blanca ja és molt dolça per si soleta, per tant he canviat la mida molt, perquè aproximadament per els brownies es fan servir uns 150-200 de sucre, però és que sinó hagués estat molt empalagós!

Preparació:

1. Preescalfar el forn a 180ºC.
2. Escalfar un cassó a foc lent i fondre la xocolata blanca, la xocolata amb llet i els 65g de mantega, tenint en compte que ho hem d'anar removent perquè sinó se'ns cremaria. Ho retirem del foc.
3. En un bol, hi tirem la farina, el sucre i el cacau en pols i ho barregem, hi afegim els ous i ho tornem a batre molt bé.
4. Seguidament afegim la xocolata i la mantega fosa a la barreja de la farina, ho barregem procurant no quedin grumolls i afegim les anous trossejades petites.
5. Aboquem la massa a un motlle que haurem engrassat de mantega o oli i una mica de farina per evitar que se'n enganxi.
6. Ho posem al forn durant uns 20-25 minuts aproximadament fins que a dalt hi hagi una lleugera crosta a la superfície, aquest serà el millor moment per treure-la.
7. Deixem refredar el brownie i el treiem del motlle.

Com sempre, us deixo les imatges responents.
Avui he de dir, que amb la feina que he tingut no he pensat gens ni mica en la presentació i està un xic sossino, i les imatges no fan justícia al brownie. Però el cas és, penjaria jo alguna cosa dolenta? Tots sabem que no! 
Així que espero que us animeu a provar-lo!


 

I avui com que estem tan dolçets, us deixo un poema que he trobat de la xocolata que m'ha fet molta gràcia, i he pensat que l'havia de compartir!

LA XOCOLATA


La blanca,

       dolça i daurada,

la de gust fort i amargant

       i l'altra d'ametlla i crocant.

La que està tota farcida,

       com un tresor amagat,

de trufat dolç i torrat.

Quin problema, valga'm Déu!,

si he de triar-ne una.

Val més menjar-me-les totes

       sense deixar-ne una engruna!

Fins aviat!!!

I no deixeu de posar gust a la vida!!!

2 comentaris:

  1. M'ENCANTA LA XOCOLATA I M'ENCANTA EL BROWNIE!!!!!
    VISCA LA XOCOLATA!!!

    nena, nena... no sembla pas petit des de les fotos... segur que encara en queda un trosset per a mi :p
    un petonet PRI!!!!!

    ResponElimina
  2. jajaja!!!
    Doncs és petitet eh!
    Ja pràcticament no en queda, t'hauràs d'afanyar si en vols algun trosset!
    :)

    ResponElimina