dilluns, 10 de febrer de 2014

Quiche de carbassó


 Hola, hola!!!

Després de l'exitós pa que vàrem fer, hem decidit penjar-vos aquesta magnífica recepta que hem fet avui, i com molt bé diu el títol, ens hem llepat els dits!
I és que avui hem fet una Quiche de carbassó amb bacó i ceba fregida!
Però abans d'això, he de dir que quan he anat avui a comprar carbassons m'he trobat amb que n'hi ha de petits i rodonets! Quina gràcia! L'altre dia ja vaig descobrir els carbassons blancs i em vaig emportar una sorpresa molt gratificant, imagineu-vos avui quan he trobat el rodonet! He llegit sobre tots tres carbassons i són igual de bons, per tant us deixo una fotos per si no l'heu vist, us farà gràcia!, o això espero!


Carbassó rodó de nissa

Bé, doncs avui QUICHE DE CARBASSÓ I BACÓ AMB CEBA CARAMELITZADA

Ingredients:

- 1 carbassó verd, o el que més us agradi (jo he utilitzat el verd allargat)
- 1 paquet de bacó, o podem comprar-lo a una xarcuteria amb pebre
- 1 ou
- 1 ampolla de crema de llet
- Ceba caramelitzada, o també podem utilitzar una ceba normal
- 1 làmina de pasta de full

Preparació:

1. Preescalfem el forn a 180ºC. Posem una paella amb un rajolí d'oli a escalfar.
2. Agafem el carbassó i el ben rentem i tallem a dauets petits. Tallem algunes rondanxes per posar a sobre.

2. Un cop la paella està calenta posem el carbassó que es sofregeixi i quedi ben "poxat".


3. Hem de pensar que tenim el forn encès! I per tant, preparem la base de pasta de full per posar-la al forn. Agafem un motlle baix, i posem la pasta de full que l'ompli tota. Per tal de que no se'ns infli, el punxem amb una forquilla i seguidament i posem llegums (per coure!) a sobre perquè no pugui la massa que no hem punxat! L'hem d'omplir bé! Perquè sinó us passarà com a mi, que m'han quedat forats i se'm han inflat!


4. Perfecte! Posem la massa al forn durant aproximadament uns 10 minutets perquè es cogui, la traiem i la deixem reposar i refredar.
Afegim el bacó a la paella i ho deixem que es dori una estona.


5. Quan tenim el bacó una mica daurat i afegim la barreja que haurem fet de crema de llet i l'ou, i apaguem el foc i retirem la paella del fogó, ja que la crema de llet i l'ou no s'han de coure perquè ja ho faran al forn.


6. Com que ja tenim la barreja per omplir la Quiche l'omplim, i tirem una mica de ceba caramelitzada per sobre.
A veure, la ceba podem utilitzar la caramelitzada que venen a les botigues, o bé podem utilitzar ceba fresca i aleshores quan posem al carbassó a la paella també hi hauriem de tirar ceba.
Tornem a posar-la al forn que mantindrem o tornem a engegar a 180ºC durant uns 15-20 minuts aproximadament.



Doncs bé, fins aquí el nostre dinar d'avui tan fantàstic!
Espero que en gaudiu molt i que no deixeu de comentar i dir-hi la vostra! És molt important!!!

Anem per feina doncs!!

4 comentaris:

  1. Per llepar-se els dits sens dubte! ;P I és que quina pintassa que fa aquesta quiche!!
    I aquests carbassons rodonets són molt macos, jo sempre que els veig no em puc resistir en comprar-ne algun ;)

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La quiche ens agrada molt, en Manel li ha costat un xic, però és una mica escèptic però ens ha encantat!
      Una abraçada maca!

      Elimina
  2. No els havia vist mai aquests carbassonets jiji quin riure, nena m'està entrant una gana.......

    ResponElimina
    Respostes
    1. Algun dia que vinguis a casa te'n faré, és boníssima, genial! :)

      Elimina