diumenge, 6 de juliol del 2014

Coquetes de botifarra, poma i pinyons


Hola!!!
Quin dia més bonic ha fet avui i com s'ha espatllat amb poqueta estona, com es nota que no podem controlar el temps eh! Sinó ens agafariem sempre al sol! a nosaltres ens encanta el sol, ens som uns grans fans! I el menjar d'estiuet, sortir després a estirar-se a l'herbeta i que et vagi passant la brisa! a qui no li agrada?
Doncs avui hem fet aquesta fantàstica recepta, perquè amb tots els néts hem decidit fer el dinar els avis, ja que sempre ens cuinen ells, hem pensat que seria un detallàs fer-los-hi alguna coseta nosaltres, i és que han estat tan i tan contents i agraïts, que ens sembla que ho farem més sovint.
Com que tenia ganes d'innovar una miqueta, vaig estar buscant cosetes per fer, i al final m'he decantat per un parell que va fer la Cristina de Us en llepareu els dits i la veritat és que les dues han tingut molt i molt bon resultat, tot i que us haureu d'esperar uns dies perquè comparteixi amb vosaltres l'altra recepta.

Així, què us sembla si comparteixo la recepta que he après de la Cristina? Som-hi!

COQUETES DE BOTIFARRA, POMA I PINYONS

Ingredients (30 unitats):

- 450g de botifarra (jo he utilitzat la normal, però també es podria fer amb blanca o negra)
- 30 làmines de cresta per empanadilles (són dos paquets)
- 2 pomes golden
- 1 grapat de pinyons
- Formatge de feta o qualsevol que es fongui que servirà per lligar tots els ingredients (nosaltres hem utilitzat Ventero, però perquè ens agrada molt!)

Preparació:

1. Tallem la poma, la botifarra i el formatge a daus petits i ho ben barregem, seguidament hi afegim els pinyons i si volem panses (tot i que jo no n'hi he posat i estava deliciós!)
2. Preescalfem el forn a 180ºC
3. Agafem una plata de forn i anem posant totes les làmines i al mig hi anem posant un porció generosa de la barreja de botifarra amb poma. Per altra banda, nosaltres hem provat de fer-ho amb motlles de magdalenes (aquells que són una plata amb 16 flameres) untant el motlle amb una mica d'oli per assegurar-nos que no se'ns enganxés i hem anat posant la barreja dins.
4. Ho posem al forn aproximadament uns 15 minuts.

Habitualment és més bo calent, però nosaltres ens ho hem menjat un cop refredat (no fred) i estava molt i molt bo, tot i que calent també té el seu punt!
Hem de dir que n'hem fet dos d'especial, un per vegetarians (sense botifarra) i han dit que estava molt bo, la barreja del formatge amb poma i pinyons era molt encertat. I també n'hem fet sense formatge (ingredient unificador), i la resposta també ha set excel·lent, per tant, ja sabeu, podeu treure ingredients o afegir-ne que quedarà igual de bo! Animeu-vos!
I com sempre us deixo les imatges perquè us en feu la idea!

Coquetes sense motlle de flamera
Coqueta amb forma de flamera

Bon profit!
 

4 comentaris:

  1. Unes coquetes espectaculars! Me les apunto perque queden ideals per un aperitiu... Un petó maca!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar! Doncs la veritat es que si, que son bonissimes i rapidetes i a tothom els hi va encantar.
      Us la recomano!
      Una abraçada!

      Elimina
  2. :) Aquestes coquetes ara fa temps que tinc moltes ganes de tornar-les a fer, perquè la veritat és que queden boníssimes!! Ets un sol Kàtia i m'agrada veure que les receptes que vas fent surten tant i tant bé! Amb aquestes fotos, m'has fet venir molta gana!! hehehe

    Petons guapa! ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja saps! Ja t'hi pots tornar a posar, que el resultat és fantàstic.!!!
      Al principi quan les vaig portar tothom se les va mirar amb cara rara... i ho entenc, butifarra amb poma i formatge??? uffff!
      Però quan les van tastar, van volar amb un res, ens pensavem que n'haviem fet masses, perquè en vem fer dos paquetets, però és que no en va sobrar ni una!!!
      I l'altre dia les vem provar de fer amb gall d'indi, formatge i poma i també queden tremendament bones!! te les recomano!
      Tu si que ets un sol!!!

      Un petonet guapa!

      Elimina