dimecres, 5 de febrer del 2014

Pa de fruits secs


Hola Holaaaaa!!!
Què tal? Avui, buf avui!, ens hem superat! Hem fet pa, i mare meva! Quin pa! Sabem que té forma de coca, però bé, és l'alternativa quan no es té el motlle adequat! No ens tornarà a passar, no no!

DOncs bé, avui és un repte que ha plantejat "Memòries d'una cuinera"
http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es 
Com no, nosaltres hem volgut participar per primera vegada!, a veure si ens anem animant i anem descobrint cosetes noves!

És un pa dolç, la veritat és que no anavem per fer aquest, ja que és la primera vegada que en fem i tampoc sabiem com sortiria, però estem contents del resultat!
Us deixo la recepta per si us animeu a fer-la!

Va home, que és senzilleta!

PA DE NOUS, PIPES (de carbassa i salades) I PINYONS

Ingredients:

- 200g de sucre
- 350g de farina
- 1 ou
- 1 sobre de llevat
- 200ml de llet
- 2cl d'oli
- Sèsam
- 50g de nous
- 20g de pinyons
- 20g de pipes (les dues barrejades)

Preparació:

1. Començem barrejant el sucre amb l'ou fins que la barregi quedi homogènia.
2. Afegim la farina i la llet i ho tornem a barrejar fins que la massa torni a estar ben integrada.
3. En tercer lloc, afegim l'oli i el llevat i una altra vegada ho tornem a barrejar una altra vegada fins a assegurar-nos que la massa està bé.
4. Jo he deixat reposar la massa unes 4h perquè així està més densa.
5. Per últim afegim els fruits secs ( les nous, pipes i pinyonets) i ho barrejem amb molt de compta. És més senzill acabar de barrejar aquest pas amb una batedora elèctrica, però bé, no és imprescindible.
6. Preescalfem el forn a 180ºC i agafem un motlle de grandària a triar, depèn de com vulgueu que quedi el pa, si petitet i i gruixut, o gran i primet. Posem mantega i farina per dins al motlle i avoquem la massa.
7. Un cop hem avocat tota la massa tirem una mica de sèsaam per sobre perquè quedi bonic.
8. Deixem el pa al forn durant uns 45-50 minuts aproximadament.
9. Gaudim de l'olor que fa el pa i ens el mengem!
BON PROFIT!

Com sempre, us deixo les iamtges perquè s'us faci la boca aigua!





Molt bé doncs, fins aqui el dia "Més llarg que un dia sense pa"
No deixeu de provar-lo que està boníssim!!!

I sobretot, NO DEIXEU DE POSAR GUST A LA VIDA!

8 comentaris:

  1. Kàtia... magnífic t'ha quedat!!!
    Una molt bona aportació al memòries.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. oh! Moltíssimes gràcies!
    La veritat és que hem tingut bastants problemets per fer-ho (el motlle, la recepta, les adaptacions, i sobretot el temps però bueno, dins de tot ens ha quedat molt i molt bo, ens hem sorprès a nosaltres mateixos.
    Moltes gràcies per la teva aportació!
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Quina passada! Ha quedat burtal!! Jo encara he de fer la meva aprotació, així que a veure si em poso les piles!!! hehehe

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aaaaaaai itant!!!
      Estava tan i tan bo!! que no deixarem de tornar-lo a fer!
      Una abraçada!!

      Elimina
  4. També està bé que tingui formes diferents, no?
    M'agraden els pans amb fruits secs.;)
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. si! oitant!!
      I a més estava super bo, no va durar gens!!
      Moltes gràcies per deixar la petjada per aquí

      Elimina
  5. un bon tall de pa per sopar!!!! ;) moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  6. oitant!!!
    estava tan i tan bo!
    tinc ganes de tornar-lo a fer, però aquest cop salat!
    gràcies per deixar-hi petjada!
    una abraçada

    ResponElimina